Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Răsturnare de situație în cazul morții lui Sergiu Nicolaescu. Ce a hotărât Biserica

Biserica Ortodoxă Română și-ar putea schimba poziția față de Sergiu Nicolaescu. Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, Constantin Stoica, regizorul ar putea avea o slujbă de pomenire.

Acest lucru se va întâmpla în condițiile în care testamentul care a apărut în presă este real, iar rămăşiţele pământeşti ale regizorului vor fi înhumate.

Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat că se poate oficia o slujbă de pomenire pentru Sergiu Nicolaescu, cu condiţia ca urna cu cenuşa regizorului să fie îngropată, iar testamentul său care a apărut în presă să fie real, potrivit Ziarului Ring.

“Dacă se constată că într-adevăr dorinţa testamentară reală a domnului Sergiu Nicolaescu a fost înmormântarea după datinile creştineşti, se poate acorda o dispensă pentru o slujbă de pomenire a regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, după ce urna cu cenuşa lui va fi pusă într-un mormânt, străjuit de o cruce. Astfel va exista şi un loc de omagiere a memoriei lui”, potrivit unui comunicat al BOR.

Sergiu Nicolaescu a murit pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani. Sora susține că a depus la tribunal o dovadă din testamentul semnat de regizor, care arată practic faptul că acesta a dorit să fie înmormântat după datinile creştineşti.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/rasturnare-de-situatie-in-cazul-mortii-lui-sergiu-nicolaescu-ce-a-hotarat-biserica-1046957.html

Lasati un raspuns