Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

MACABRU! Schelete de vampiri, descoperite în Polonia! TEORII NOI DESPRE CUM ERAU UCIŞI | Foto

Arheologii au făcut o descoperire macabră într-un sit din oraşul polonez Gliwice. Ei au găsit patru morminte în care au fost îngropate persoane despre care se credea că au fost vampiri.

Cele patru schelete au craniile aşezate în zona picioarelor, semn că atunci când au murit respectivele persoane – sau mai degrabă când au fost omorâte – se credea că sunt vampiri.

Scheletele, despre care se crede că aparţin unor persoane care au trăit în secolul al XVI-lea, arată înfricoşător şi au dat naştere unor discuţii noi cu privire la vampirism, care au scos la iveală informaţii puţin ştiute până acum.

Dacă mulţi cred că “vampirii” erau îngropaţi cu un ţăruş înfipt în inimă sau cu capetele tăiate şi puse la picioare, pentru ca nu cumva să se scoale din morţi, s-a prezentat şi o altă teorie. Se pare că oamenii acuzaţi de vampirism erau deseori ucişi şi apoi puşi efectiv “la uscat”, prin spânzurare cu capul în jos. Trupurile se descompuneau, iar la un moment dat, capul se desprindea efectiv de corp şi cădea. De abia atunci erau îngropaţi, cu capul, la fel, în zona picioarelor.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/vampiri-mormant-cum-erau-ucisi-455522.html

Lasati un raspuns