Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Petru MIRCEA a IGNORAT CANOANELE ORTODOXE? Vezi ce nu avea VOIE să facă SOȚUL MĂDĂLINEI MANOLE

După ce Petru Mircea a declarat la emisiunea Happy Hour că i-a făcut parastas Mădălinei Manole, la trei ani de la sinuciderea acesteia, Biserica Ortodoxă Română, prin purtătorul de cuvânt, susține că bărbatul nu avea voie să facă o astfel de slujbă. Și asta pentru că BOR interzice orice fel de ceremonie în cazul persoanelor care și-au pus capăt zilelor.

Afirmația lui Petru Mircea, potrivit căreia i-a făcut parastas Mădălinei Manole, la trei ani de la sinuciderea acesteia, a atras critici din partea Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Am făcut acest parastas pentru mama copilului meu. Am făcut la biserica noastră unde slujeşte părintele Dima cu alţi doi preoţi”, a mărturisit Petru Mircea în emisiunea ”Happy Hour”.

Conform purtătorului de cuvânt al BOR, părintele Constantin Stoica, în cazul Mădălinei Manole, care și-a pus capăt zilelor, nu se poate oficia o astfel de ceremonie.

Pentru Mădălina Manole nu se poate face parastas. Se poate face pentru cei morţi din familia respectivă, fără pomenirea numelui ei. Nu există slujbă pentru astfel de cazuri şi tocmai de aceea nu este posibilă pomenirea în biserică a celor care s-au sinucis”, a precizat părintele Stoica, pentru ziarulring.ro.

Mai mult, preoții care oficiază astfel de ceremonii pot ”cădea sub osândă”.

”Cu privire la sinucigaşi, clericii trebuie să se lămurească dacă s-a sinucis fiind cu adevărat ieşit din minţi (adică nu a avut intenţia sau întâmplarea l-a dus la moarte). Însă uneori sinucigaşii fac aceasta din pricina persecuţiei oamenilor sau la necaz mare, dar nici astfel nu trebuie să se pomenească. Deci clericul trebuie să cerceteze cu băgare de seamă ca să nu cadă sub osândă (aruncă mărgăritarele înaintea porcilor; Matei 7,7)”. Chiar dacă Biserica interzice această slujbă, părinţii Mădălinei Manole au avut grijă să facă anual parastas, convinşi fiind că fiica lor nu s-a sinucis”, a explicat părintele.

INFO

Mădălina Manole, pe numele real Anca Magdalena Mircea, s-a născut pe 14 iulie 1967 în judeţul Prahova şi a murit la Otopeni, în ziua în care ar fi împlinit 43 de ani după ce a băut un pesticid foarte toxic, Furadan. Supranumită “Fata cu părul de foc”, Mădălina a făcut parte din Cenaclul Flacăra, colaborând cu mai mulţi artişti ai anilor ’80. În 1988 a câştigat o menţiune la Festivalul de Muzică de la Mamaia, cu piesa “Un om sentimental”, iar începând cu 1990, melodiile ei s-au bucurat de succesul publicului, printre cele mai cunoscute piese regăsindu-se “Ei şi Ce”, “Te-am văzut mi-ai plăcut”, “Fata dragă”, “Vreau să te uit”, “A fost iubire”, “Tu n-ai avut curaj”, la care a lucrat alături de compozitorul Şerban Georgescu, care în 1994 avea să-i devină primul soţ. În 2003, solista a divorţat, acuzându-şi soţul că a înşelat-o. În iunie 2009 Mădălina Manole a născut un băieţel, iar câteva luni mai târziu s-a căsătorit cu iubitul ei şi tatăl copilului, Petru Mircea. În februarie 2010 “Fata cu părul de foc” a lansat un nou album, intitulat “0 9 Mădălina Manole”. În ziua când trebuia să împlinească 43 de ani, pe 14 iulie 2010, Mădălina Manole s-a sinucis ingurgitând Furadan.
Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/petru-mircea-incalcat-canoane-ortodoxe-nu-avea-voie-sa-faca-parastas-455840.html

 

Lasati un raspuns