Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

10 oameni care s-au întors din morţi

Oamenii s-au luptat din greu, dintotdeauna, cu singurul lucru sigur din viaţa noastră, moartea (sper că nu v-aţi gândit la impozite şi taxe, nu?), în speranţa că, dacă nu va fi eliminată complet, măcar să vină cât mai târziu.

Criogenia, modificarea ADN-ului, stocarea informaţiilor deţinute în creier într-un computer, sunt doar câteva dintre cele mai moderne metode încercate pentru a “păcăli” moartea.

Până cănd oamenii de ştiinţă vor descoperi secretul nemuririi, nu putem decât să ne minunăm şi să exclamăm “Ce norocoşi!” când aflăm de persoane care s-au întors din morţi.

Iată, în continuare, 10 cazuri celebre de persoane care deşi declarate moarte, au fost resuscitate sau şi-au revenit miraculos.

10. Luz Milagros Veron

Analia Bouter era însărcinată cu cel de-al cincilea copil, însă a intrat în travaliu mai devreme cu 12 săptămâni. După naştere, doctorii i-au spus că fetiţa s-a născut moartă şi i-a trimis acasă, pe ea şi pe soţul ei, cu un certificat de deces.

După 12 ore, cei doi au decis să se întoarcă la spital pentru a vedea trupul micuţei, depozitat la morga spitalului. Cu toate că fetiţa fusese consultată de mai mulţi medici şi toţi au declarat-o moartă, nu mică le-a fost mirarea atunci când, deschizând sertarul frigiderului, copilul a început să plângă.

Din nefericire, Luz Milagros (Miracolul Luminii) a murit luna trecută în urma unui infarct, la 14 luni după ce păcălise moartea.

9.  Alvaro Garza Jr.

Alvaro Garza Jr. avea 11 ani în 1987, atunci când, încercând să ia o veveriţă moartă de pe gheaţa ce acoperea Red River, aceasta s-a spart iar el a căzut în apele îngheţate. Salvatorii nu s-au mişcat foarte repede, astfel că băiatul a stat 45 de minute sub apă. Atunci când corpul lui a fost adus la mal, a fost declarat în moarte clinică: nu avea puls iar temperatura corpului său scăzuse la 25 de grade.

Transportat la spital, doctorii au reuşit să-l resusciteze, folosind o inimă şi un plămân artificiale. Explicaţia dată de specialişti a fost că băiatul s-a zbătut căteva minute după ce a căzut în apă, timp în care temperatura corpului său a scăzut, reducând nevoia de oxigen.

Alvaro Garza Jr şi-a revenit şi acum are patru copii. Ca o curiozitate, unul dintre fii săi, Alvaro Garza III, a fost aproape să se înece la vărsta de patru ani.

8. Omul de la secţia de votare

Ty Houston, o asistentă medicală din Michigan, era în secţia de votare în 2012, când a auzit o femeie ţipând. Ajungând lângă ea, l-a descoperit pe soţul femeii căzut la podea, fără puls şi fără respiraţie.

Fără să ezite, femeia a început să-i aplice manevrele de resuscitare, şi, după căteva minute, bărbatul a revenit la viaţă.

Chiar dacă practic murise, primele cuvinte ale acestuia au fost: “Am votat?”.

7. Frigiderul morgii din Johannesburg

În iulie 2011, familia unui bătrân de 80 de ani din Africa de Sud a sunat la Pompe funebre, arătând că acesta murise. Echipa venită a descoperit că bătrânul nu mai avea puls şi nu mai respira, aşa că l-a transportat la morgă. 21 de ore mai târziu, “mortul” a început să tipe, speriind angajaţii, care au crezut că au de-a face cu o fantomă.

Înspăimântat de moarte, proprietarul morgii, Ayanda Maqolo, a sunat la Poliţie. Ulterior, Maqolo a povestit că s-a simţit în siguranţă doar când poliţiştii înarmaţi au ajuns la faţa locului, dar nu a scos o vorbă despre cum s-a simţit “mortul” atunci când a fost scos din frigider de poliţişti cu armele îndreptate către el.

Bărbatul a fost transportat de poliţişti la cel mai apropiat spital.

6 Kelvin Santos

Kelvin Santos, un băieţel brazilian ăn vârstă de doi ani, a murit după ce a făcut pneumonia. Trupul acestuia a fost închis într-un sac special pentru cadavre (despre care se spune că sunt etanşe) şi apoi aşezat în sicriu.

După circa trei ore, la priveghi, mătuşa băiatului a spus că a văzut corpul micuţului mişcându-se. Ceilaţti nu au dat importanţă acestui lucru dar, la un moment dat, copilul s-a ridicat în capul oaselor, l-a strigat pe tatăl său şi a spus că îi este sete.

Speranţa familiei într-o minune s-a curmat brusc atunci când băiatul s-a prăbuşit din nou şi, dus la spital, a fost declarat mort a doua oară în aceeaşi zi.

5 Carlos Camejo

La 33 de ani, Carlos Camejo a fost implicat într-o coliziune pe o autostradă venezueleană. Declarat mort, el a fost transportat la morgă iar soţia a fost anunţată să vină să identifice cadavrul.

În momentul în care medicii legişti au început să-i facă autopsia, s-au oprit după prima incizie deoarece tăietura… sângera. Ei au decis să coasă incizia pe care tocmai o făcuseră, moment în care Camejo s-a trezit, spunând mai tărziu că a fost “deranjat” de durere.

Vă daşi seama ce bucurie a simţit soţia sa în momentul în care, în loc să intre să recunoască cadavrul, Camejo a ieşit pe picioarele lui de la morgă.

4. Erica Nigrellini

Erica Nigrelli, o profesoară din Missouri, se afla în cea de-a 36-a săptămână de sarcină, atunci când a decis să treacă pe la locul de muncă să-şi vadă colegii. La un moment dat, Ericăi i s-a făcut rău şi a căzut fără suflare. În timp ce soţul său, profesor la aceeaşi şcoală a sunat la 911, colegii au început să-i facă manevre de resuscitatare.

Transportată la spital, medicii au decis extragerea copilului printr-o intervenţie chirurgicală şi l-au anunţat pe soţ că femeia a murit. Cu toate acestea, în scurt timp, inima Ericăi a început din nou să bată iar medicii au descoperit că suferea de cardiomiopatie hipertrofiă, o boală care necesită instalarea unui stimulator cardiac.

Erica şi fiica sa Elayne trăiesc si se simt bine şi în ziua de astăzi.

3 MaNdlo

Scene de coşmar pentru clientul unei prostituate din Zimbabwe, în luna martie a acestui an. Aflaţi într-un hotel din Bulowayo în plină acţiune, femeia nu a găsit ceva mai bun de făcut decât să moară.

Bineînţeles că au fost chemate autorităţile, care au decis ca transportarea trupului să fie făcută într-un sicriu metalic. Angajaţii hotelului unde s-a petrecut evenimentul erau strânşi buluc să caşte gura, când a avut loc… episodul doi.

În timp ce poliţiştii încercau să o aşeze în sicriu, femeia a revenit la viaţă şi a început să ţipe ca din gură de şarpe “Vreţi să mă omorâţi! Asasinilor!”, dând fiori asistenţei.

În cele din urmă, femeia, numită MaNdlo, a fost luată acasă de una dintre colegele ei, în timp ce clientul s-a făcut nevăzut.

2 Li Xiufeng

Să mori la 95 de ani, deşi este un eveniment trist pentru familie, evenimentul nu mai este o surpriză. Surpriză este însă faptul ca, la şase zile după ce ai murit, să te ridici din coşciug şi să te duci la bucătărie să-ţi faci ceva de mâncare. Aşa s-a întâmplat cu chinezoaica Li Xiufeng.

La două săptămâni după ce a suferit un traumatism cranian, vecinul care avea grijă de ea a găsit-o fără suflare. Femeia a fost aşezată într-un sicriu şi au fost anunţate rudele şi prietenii pentru a-şi prezenta omagiile, conform tradiţiei chineze.

Cu o zi înainte de înmormântare (la şse zile după ce a murit), vecinul a venit în “inspecţie”. Nu mică i-a fost surpriza când a descoperit că “moarta” deschisese sicriul şi ieşise la o plimbare. Mai exact, până la bucătărie, pentru că îi era foame.

Lăsând la o parte că învierea este un lucru bun, te întrebi ce simte o asemenea persoană când descoperă că a rămas doar cu hainele de pe ea, pentru că tradiţia chineză spune ca toate lucrurile defuncului să fie arse inainte de înmormântare?

1. Lyudmila Steblitskaya

Aşa cum am mai arătat, Lyudmila nu este singura persoană declarată moartă şi transportată la morgă. Ce o face însă atât de specială? Lyudmila a petrecut nu mai puţin de trei zile în frigiderul de la morgă, în 2011. Fiica sa, Nastya, a dorit să o vadă, însă fiind vineri, morga avea program scurt iar în weedkend era închisă (oare ce s-o întâmpla cu persoanele care mor în weekend în Rusia????)

Nastia a aranjat ca înmormântarea să aibă loc luni şi a cheltuit în acest sens 2.000 de dolari, invitând şi aproximativ 50 de persoane la funeralii.

Luni, când Nastya a venit să ridice corpul mamei sale a avut un şoc atunci când o angajată a morgii i-a spus că tocmai vorbise cu aceasta. Şocul revederii a fost atât de mare, încât Nastia a părăsit încăperea in care se afla mama sa ţipând.

Deşi spitalul nu a dorit să facă niciun comentariu, Lyudmila a spus că s-a trezit luni dimineaţă, foarte devreme, deci a petrecut tot weekendul în morgă.

La aproximativ un an după această întâmplare, Lyudmila a recidivat şi a murit iar pentru câteva ore bune, dar a fost readusă iar la viaţă.

 

Sursa: http://www.apropo.ro/wow/10-oameni-care-s-au-intors-din-morti-11132585

Lasati un raspuns