Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Insule plutitoare pe un râu din România

Două insule plutitoare au fost lansate vineri pe Crişul Repede, în scop ştiinţific, dar şi pentru a înfrumuseţa cursul de apă.

Acţiunea a avut loc la o săptămână după ce prima insula plutitoare a apărut pe acelaşi râu. “Insulele” sunt, de fapt, cutii de lemn tratat cu substanţe ecologice, care au fost umplute cu pământ pentru a planta în ele diferite plante.

15 specii de plante au fost selectate pentru decorarea micuţelor insule (lungi de doi metri, late de 1,2 şi grele de 250 kg). 

„Proiectarea, realizarea şi amplasarea insulelor artificiale plutitoare pe cursul râului Crişului Repede a apărut ca o necesitate pentru a asigura un habitat artificial păsărilor care trăiesc sau poposesc anual în această zonă. De asemenea, insula este şi un element de înfrumuseţare urbanistică foarte apreciat în ţările dezvoltate.” a menţionat Palma Derszi, coordonatoarea proiectului FLO, citată de citynews.ro.

Pentru ca aceste cutii de lemn în formă de barcă să plutească, în partea inferioară au fost plasate flacoane reciclabile. Pe fiecare dintre insule a fost montată câte o lampă solară, care noaptea se aprinde şi atrage numeroase insecte, acestea fiind o importantă sursă de hrană pentru păsări.

În total, cele trei insule au avut un buget de 1000 de euro, suma fiind asigurată de Palma Derszi şi echipa sa.

„În perioada următoare dorim să urmărim comportamentul insulelor în diferite ipostaze în vederea proiectării, confecţionării şi amplasării la o scară mai largă a acestora, atât pe râul Crişul Repede cât şi pe alte cursuri de apă.” a declarat Claudiu Oros, director tehnic Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.

 

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/insule-plutitoare-pe-un-r%C3%A2u-din-rom%C3%A2nia-133617387.html#

Lasati un raspuns