Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cine este studenta care a impresionat comunitatea virtuală? Maria-Cristiana Mărcuş a scris: “Dumnezeu a fost ucis în Occident. Vreau să mă întorc în România!”

De curând, mesajul unei românce, studentă în străinătate, care e rezumat, chiar de ea, în metafora “Dumnezeu a fost ucis în Occident” şi în care argumentează de ce vrea să se întoarcă acasă, a ajuns viral pe net. Maria-Cristiana Mărcuş, învaţă la King’s College din Londra, unde studiază diplomaţia militară, este din Bucureşti şi a terminat Colegiul Bilingv George Coşbuc din Capitală. Tatăl său este un cunoscut om de afaceri. Sorin Mărcuş are mai multe SPA-uri de lux.

Tânăra, de 20 de ani, a confirmat, pentru Evenimentul Zilei, că ea este autoarea mesajului, dar a transmis că nu este de acord cu ceea ce o parte a presei din ţară a relatat.

Textul preluat de blogosferă şi mass-media nu e o scrisoare, ci un status pe Facebook, de anul trecut, dar cu care au rezonat foarte mulţi români. Dialogul, pe această temă, dintre autoarea mesajului şi utilizatorii reţelei de socializare continuă şi în prezent.

Se autointitulează, Domniţa Dacă şi face parte dintr-o asociaţie de reconstituire istorică, Terra Dacica Aeterna. În vacanţe ea cutreieră România şi pune în scenă viaţa dacilor liberi, împreună cu alţi tineri din asociaţie.

Maria-Cristiana Mărcuş a mărturist, ca răspuns la comentarii, că a scris acest mesaj din convingere şi crede în fiecare cuvânt. Ea a declarat că este revoltată că românii nu văd comoara pe care o au acasă şi pun preţ pe mirajul promis de Occident: “De ce ești drogată, scumpă Românie, cu iluzii occidentale?”

Ea a explicat că, deşi studiile în străinătate au costuri destul de piperate, chiar dacă şi-ar putea permite, tatăl său fiind un om de afaceri de succes, nu părinţii sunt cei care achită nota de plată: “Şcoala nu mi-o plătesc ai mei, ci am primit împrumut pentru studii pe care îl voi plăti după ce voi câştiga peste 100 de milioane pe lună, deci cu creieraşul nu stau rău şi nici cu burtica”, a spus Maria într-un din comentariile sale.

“Avem şi suflet de hrănit, nu numai burţi”

“Omul nu are numai trup de hrănit, mai e și sufletul. Și mai distrugătoare este setea și foamea sufletului îndepărtat de pământ și de neam decât foamea trupească. Așa că români, plecați, plecați la studii, plecați ca să vedeți cum a ajuns Occidentul așa-zis liberal, plecați și învățați să vă iubiți țara și realizați ce frumusețe ați lăsat în urmă!”

Maria spune că crescut şi ea ca şi alţi tineri cu acea convingere că numai afară te poţi realiza, dar abia după ce a trăit pe pielea sa experienţa vieţii în Occident decizia de a reveni acasă s-a cristalizat şi a devenit convingere.

“Suntem o generație crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu televiziuni care critică țara mereu, am crescut fiind educați să admirăm valorile occidentale «superioare» și ideale. Credem că politica, cultură și educația cât mai internaționale sunt foarte benefice, credem în globalizare, suntem de acord cu toții că «România e frumoasă, dar păcat că e locuită» și «Parcă tot mai bine e în afară». Români scumpi, cât putem să ne înşelăm!”, a scris Maria în pe status-ul său de Facebook.

 

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/economic–social/10031-cine-este-studenta-care-a-impresionat-comunitatea-virtual-maria-cristiana-mrcu-a-scris-dumnezeu-a-fost-ucis-in-occident-vreau-s-m-intorc-in-romania.html

Lasati un raspuns