Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Minciunile din Biblie, in numele crestinismului

Biblia contine pasaje care nu sunt autentice. In plus, in ea se gasesc multe greseli accidentale. Un profesor american si-a dedicat intreaga viata studierii Noului Testament. El a inceput prin a studia limba greaca, totul pentru a-l putea citi cat mai aproape de originile lui lingvistice.
Bart Ehran a publicat scrieri importante referitoare la Noul Testament.

Din acestea aflam ca cea mai veche parte din el o reprezinta cateva versete ale lui Ioan, care au fost scrise in prima jumatate a secolului al II-lea, aproximativ la un secol de la crucuficarea lui Iisus, scrie Sott. Un alt lucru interesant pe care il contin scrierile profesorului este faptul ca cele mai vechi doua Noi Testamente care au supravietuit sunt Codex Sinaiticus si Codex Vaticanus. Primul este o Biblie din Grecia, datand din secolul al IV-lea, care a fost descoperita la mijlocul secolului al XIX-lea. Vaticanus este o Biblie greceasca din secolul al IV-lea, care a stat in biblioteca de la Vatican inca din anul 1475.

Cat este autentic?

El afirma ca Biblia contine erori sau greseli accidentale. Multi din ziua de azi ar spune ca ea contine minciuni, este de parere profesorul. Aproximativ 84% din americani cred ca Biblia este o carte sfanta. Multi invoca pur si simplu credinta atunci cand li se pun in fata anumite greseli descoperite in ea. Profesorul american isi pune mai multe semne de intrebare referitore la autenticitatea unor pasaje biblice.

Mai exact, e vorba de Epistolele 1 si 2 ale lui Petru, care nu ar fi fost scrise de el. La fel se intampla si cu ultimele 12 versete din Evanghelia lui Marcu. Alte pasaje de acest gen sunt mai multe epistole din Noul Testament, care nu ar fi fost scrise toate de Pavel.

Profesorul invoca parerea mai multor specialisti care sustin ca doar sapte dintre acestea sunt autentice. In opinia sa, de-a lungul timpului, oamenii au falsificat astfel de scrieri pentru a-i face pe altii sa creada ceea ce ei voiau. Totul a fost facut in numele crestinismului, mai afirma el.

Sursa: http://www.ziare.com/social/religie/minciunile-crestinimului-in-numele-credintei-1114840

Lasati un raspuns