Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un nou act antiromânesc. Paraclisulului ”Duminica Tuturor Sfinților” al BOR din localitatea Metonita, în Timoc, s-a încercat a fi profanat

Un nou act de intimidare împotriva românilor și a Bisericii Ortodoxe Române a avut loc în Timoc (Serbia de răsărit). Persoane necunoscute au încercat spargerea Paraclisulului “Duminica Tuturor Sfinților” din localitatea Metonița, comuna Bor, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Duminică, 29 septembrie 2013, în jurul orei 8:10, preotul local Antonie Isac, venind la paraclisul Bisericii Ortodoxe Române din satul Metonița, pentru a săvârși cele sfinte, a gasit forțat lacătul de la ușa paraclisului. Preotul a constatat la fața locului că făptașii au desfăcut două șuruburi care fixau lacătul paraclisului, nereușind totuși să pătrundă în incintă.

Preotul Bisericii Ortodoxe Române a adus de îndată faptul la cunoștința autorităților locale bisericești și a oficiat slujba duminicală în paraclis, în prezența credincioșilor ortodocși români din Metonița.

Protopopiatul BOR al “Daciei Ripensis” își exprimă îngrijorarea în legătură cu cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât în această perioadă în Serbia se pregătește “marea sărbătoare” a celor 1700 de ani de la emiterea Edictului de la Milano, prin care s-a garantat libertatea religioasă, libertate de care astăzi încă nu se pot bucura cu adevărat și pe deplin cei peste 300 de mii de români ortodocși din Serbia de răsărit.

“Constatăm cu mâhnire că autoritățile civile din Serbia și reprezentanții Bisericii Ortodoxe Sârbe surori împiedică lucrarea sfințitoare și și slujirea rodnică a Bisericii Ortodoxe Române printre românii din Serbia de răsărit.

În legătură cu cazul îngrijorător produs la Metonița, Protopopiatul Daciei Ripensis (Patriarhia Română) le cerem autorităților de stat din Serbia să ia toate măsurile necesare, potrivit Constituției și legilor țării, pentru identificarea făptașilor și tragerea lor la răspundere, astfel încât asemnea încercări de intimidare a credincioșilor români/vlahi să fie descurajate și să nu se mai repete” se arată într-un comunicat al Protopopiatul Daciei Ripensis.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=10727:un-nou-act-antiromanesc-paraclisulului-duminica-tuturor-sfinilor-al-bor-din-localitatea-metonia-in-timoc-s-a-incercat-a-fi-profanat&catid=48:economic–social&Itemid=76

Lasati un raspuns