Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cazul eticii în transplantul lui Arşinel luat în cătare şi de preoţi

Preotul greco- catolic Teodor Lazăr l-a luat duminică în vizor pe actorul Arşinel, în timpul predicii oficiate la Catedrala Schimbarea la Faţă. Lazăr a ajuns la etica transplantului, în timpul slujbei dedicate învierii fiului văduvei din Nain.

Despre transplantul de rinichi realizat la Institutul de Urologie şi Transplant Renal, preotul a spus că problema etică ar trebui să primeze, dar că în fapt se întâmplă altfel, egalitatea nemaifuncţionând în realitate între pacienţi. “Actorii au prioritate la femei şi viaţă, preoţii au prioritate la tămâie, farmaciştii la medicamente”, a spus preotul în predica sa.

Lazăr a afirmat în aserţiunea sa, care îndemna vârstnicii să nu se agaţe cu orice preţ de viaţă, că în Marea Britanie, sunt reglementări precise, ca în cazul unei solicitări pentru intervenţia de urgenţă, pentru un tânăr şi un vârstnic, singurul echipaj disponibil să se îndrepte către pacientul cel tânăr.

Parohul Teodor Lazăr este cunscut ca unul deosebit de aplicat şi revoluţionar, predicile sale spumoase fiind gustate chiar şi de practicanţii altor culte religioase.

În cursul aceleiaşi predici, Lazăr a mai făcut o afirmaţie şocantă, susţinând că nu-i este milă de cei decedaţi, ci de rudele lor supravieţuitoare. “Răposaţii au scăpat de chinurile facturilor din această viaţă”, a spus preotul paroh.

http://oradecluj.oradestiri.ro/cazul-eticii-in-transplantul-lui-arsinel-luat-in-catare-si-de-preoti/actualitate/2013/10/07/

Lasati un raspuns