Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

CEASUL care îţi arată cât mai ai de trăit: Cum calculează Tikker anii rămaşi din viaţă

O echipă de designeri independenţi a dezvoltat conceptul din spatele Tikker, un ceas digital de mână care îl ajută pe utilizator să determine cât mai are de trăit.

Pentru calcularea timpului rămas din viaţă, purtătorul ceasului completează un chestionar cu întrebări personale legate de istoricul medical, scade vârsta lui din rezultate şi obţine valoarea de la care poate începe numărătoarea inversă, scrie site-ul mashable.com.

Fiecare ceas Tikker vine la pachet cu o broşură tip chestionar denumită “About Time” (“Despre timp” sau “Era şi timpul”), care îi ghidează pe proprietari privind procesul de calcul al duratei de viaţă.

Deşi dispozitivul a fost etichetat drept “ceasul morţii”, creatorul său, Fredrik Colting, pune accentul pe aspectul pozitiv al ceasului, şi anume cât de important este să ştii cât mai ai de trăit.

“Cred că putem avea o viaţă mai bună şi face alegeri mai bune dacă suntem mai conştienţi de apropierea sfârşitului nostru. Ne oferă perspectivă – deodată, lucrurile mici nu mai par atât de importante. De aceea eu privesc Tikker ca pe un ceas al fericirii”, a declarat Colting pentru Mashable.

După mai mult de doi ani de dezvoltare, echipa intenţionează să ducă ceasul Tikker în producţie cu fondurile adunate prin intermediul platformei de crowdfunding Kickstarter. Până acum, campania a strâns peste 3.000 de dolari şi se va menţine deschisă donaţiilor până la 1 noiembrie. Cei care oferă cel puţin 39 de dolari vor primi un ceas Tikker până în aprilie.

http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/ceasul-care-iti-arata-cat-mai-ai-de-trait-cum-calculeaza-tikker-anii-ramasi-din-viata-foto-video-11471493

Lasati un raspuns