Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

6 condamnaţi la moarte care au scăpat ca prin minune

În trecut, cei care supravieţuiau execuţiei erau eliberaţi, actul fiind văzut ca un semn divin. Astfel, criminalii scăpau de pedeapsa capitală.

Iată câteva exemple ale unor oameni care au fentat moartea, în ultima clipă, şi care au scăpat datorită inocenţei “călăilor”.

1. Ucigaşul cunoscut sub numele de “The Man Franks” a supravieţuit datorită incompetenţei executorilor. Acest lucru a fost scris într-un ziar australian din 1872. Călăii nici măcar nu ştiau ce ar trebui să facă, execuţia a avut loc cu întârziere pentru că sheriful nu a putut stabili un moment prielnic pentru moartea ucigaşului. Mai mult, frânghia cu care trebuia spânzurat ucigaşul s-a udat, şi a fost nevoie să o usuce. Cu ea udă nu ar fi putut face nodurile necesare. Toate stângăciile care au urmat în vederea uciderii bărbatului i-au determinat să renunţe. Întâmplarea a fost înţeleasă drept un mister.

2. Anne Greene, 22 de ani, era în anul 1650 servitoare în casa lui Sir Thomas Read. Aceasta a rămas însărcinată cu nepotul acestuia. Gravidă în 18 săptămâni, Anne s-a îmbolnăvit, a avortat, iar fetusul a fost aruncat în mizerie şi cenuşă.

În acele vremuri, femeile care erau singure şi pierdeau sarcina, şi încercau să scape de copil, erau acuzate de pruncucidere. Drept urmare, Anne a fost condamnată la omor prin spânzurare în curtea castelului Oxford. Ea şi-a dorit ca moartea să fie rapidă iar corpul trimis unei şcoli de medicină, pentru studiul studenţilor. Când coşciugul livrat a fost deschis, unul dintre chirurgii care se aflau de faţă a observat că Anne respira uşor. Au făcut manevre de resuscitare, iar femeia şi-a revenit.

Publicul a crezut că aceasta a fost alegerea Celui de Sus, iar Greene a fost iertată de pedeapsă. a luat coşciugul ca amintire, s-a mutat într-un alt oraş unde s-a căsătorit şia devenit mamă.

3. Maggie Dickson a rămas gravidă în timp ce soţul ei era plecat pe mare, situaţie grea pentru o femeie în 1724. A încercat să ascundă sarcina, lucru ilegal pe atunci. Când s-a aflat, Maggie a fost condamnată la spânzurătoare. Când familia i-a luat trupul pentru a-l îngropa au auzit bătăi în capacul coşciugului. Că a supravieţuit a fost interpretat ca un semn divin, iar ea a devenit celebră fiind numită Maggie, cea pe jumătate spânzurată. După acest episod, femeia a mai trăit alţi 40 de ani, iar astăzi există o tavernă în cinstea ei, aproape de locul unde a fost spânzurată.

4. Inetta de Balsham a fost condamnată la moarte pentru adăpostirea unor hoţi, în 1264. Se spune că ea ar fi fost spânzurată luni, ora 09.00, pe 16 august, şi a fost dată jos din spânzurătoare în dimineaţa următoare. Spre surprinderea celor prezenţi, femeia era încă în viaţă, doar traheea era deformată şi osificată, dar nu fusese îndeajuns cât să nu mai poată respira. Supravieţuirea ei a atras atenţia regelui Henry al-III-lea, care i-a acordat iertarea.

5. Romell Broom – să supravieţuieşti unei execuţii moderne este un miracol. Moartea prin injecţie letală aduce moartea condamnatului repede, fără durere, fără eroare. Romell Broom a dovedit că nu este mereu chiar aşa.

În 2009, Romell, condamnat pentru răpire, viol şi crimă a devenit prima persoană care a supravieţuit unei înjecţii mortale. Executorii au încercat preţ de două ore să-i găsească vena potrivită pentru înjecţia intravenoasă. Au abandonat şi l-au trimis înapoi în celulă şi i-au amânat execuţia cu o săptămână.

În acest timp, avocaţii lui Romell au declarat că acesta a fost supus unui tratament crud în timpul execuţiei eşuate, când i-au ciuruit mâna cu seringa. Situaţia a luat amploare şi a ajuns la urechile altora, de mai sus, care au fost rugaţi să schimbe injecţia letală în SUA. Romell este şi acum în viaţă, în aşteptarea apelului.

6. Ewan Macdonald – în 1752, Ewan a avut discuţii contradictorii cu Robert Parker. Când acesta din urmă a dat să plece, Macdonald l-a urmărit şi l-a înjunghiat în zona gâtului. Cum era şi normal bărbatul a fost găsit vinovat şi condamnat la moarte prin spânzurare. Corpul său a fost trimis apoi acolo udne ajungeau trupurile neînsufleţite ale criminalilor – la secţia de disecţii unei şcoli de medicină din zonă.

Toate trupurile erau importante pentru chirurgi, acesta fiind şi singurul mode de a învăţa, legal, anatomia.

Când unul dintre chirurgi a intrat în sala de operaţie l-a văzut pe Ewan stând şezut pe masa de operaţie. Speriat, a luat un ciocan de lemn pe care l-a aruncat în capul “mortului-viu”, terminând astfel treaba călăului. Se spune că roata s-a întors ceva ani mai târziu, pentru chirug, când şi-a găsit sfârşitul după ce a primit o lovitură fatală de la calul său.

http://www.apropo.ro/wow/6-condamnati-la-moarte-care-au-scapat-ca-prin-minune-11477019?utm_source=newsletter&utm_medium=email_Apropo.ro&utm_term=articol&utm_campaign=6+condamnati+la+moarte+care+au+scapat+ca+prin+minune&utm_term=

Lasati un raspuns