Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Gafă: Biserica Catolică a scris greşit numele „Iisus”

Vaticanul a retras de la vânzare 6.200 de medalii realizate pentru a celebra începutul pontificatului Papei Francisc, după ce a observat că pe acestea era scris „Lesus” în loc de „Jesus”, varianta în latină pentru Iisus.

„Este bine că Iisus este cunoscut pentru capacitatea de a ierta”, glumeşte publicaţia online „The Sideshow”. Biserica Catolica a fost nevoită să retragă din punctele de vânzare medaliile în onoarea pontificatului noului papă, după ce jurnaliştii agenţiei de ştiri „Catholic News Service” au sesizat eroarea şi au publicat pe contul de twitter al redacţiei o fotografie cu o astfel de monedă, pe care se vede clar eroarea.

Medaliile au pe una dintre părţi un portret al Papei Francisc, iar pe cealaltă este imprimată o scenă biblică, înconjurată de o frază în latină despre care Suveranul Pontif a spus că l-a inspirat să urmeze calea Bisericii pe când era adolescent: „Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando antque eligendo vidit, ait illi sequere me./ Iisus, astfel, l-a văzut pe vameş şi pentru că vedea cu milă, l-a ales şi i-a spus «Urmează-mă».”

Potrivit Catholic News Service, patru medalii au fost vândute înainte de a fi retrase.

 http://ro.stiri.yahoo.com/gaf%C4%83-la-vatican-biserica-catolic%C4%83-scris-gre%C5%9Fit-iisus-124233573.html

Lasati un raspuns