Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Prezenţă exotică la Iaşi! A venit din Burundi să se roage la Sf. Parascheva

Zi de mare sărbătoare la Iaşi, unde zeci de mii de credincioşi din toate colţurile ţării au venit să ia parte la praznicul Sfintei Parascheva. Slujba a fost oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei, alături de alţi 40 de preoţi.

Pentru prima dată, Sfânta Liturgie nu a mai avut loc în curtea Catedralei Metropolitane, din cauza unor lucrări de construcţie, ci s-a ţinut pe bulevardul principal din centrul oraşului, unde au fost amenajate trei scene.

O prezenţă mai mult decât surprinzătoare pentru enoriaşi a fost cea a lui kyr Inochentie Byakatonda, Episcop de Burundi şi Rwanda. Ugandez de origine, părintele a străbătut mii de kilometri ca să se închine la moaştele Cuvioasei şi să facă apoi parte din soborul de preoţi care au oficiat slujba, la invitaţia lui ÎPS Teofan.

Biserica Creştin-Ortodoxă este prezentă în Burundi deja de 3 ani şi creştinii ortodocşi botezaţi acolo ajung la un număr de peste 3.000 de credincioşi. În schimb, de la Iaşi a lipsit Patriarhul Daniel. Acesta, împreună cu un sobor de 20 de preoţi, a oficiat slujba de la noua catedrală din Voluntari, Ilfov, care poartă hramul Sfintei Parascheva.

A vrut să-i atace pe politicieni

De la manifestările de Sfânta Parascheva nu au lipsit nici politicienii, care au venit în număr mare la Iaşi, printre aceştia numărându-se premierul Victor Ponta, deputatul Elena Udrea şi Varujan Vosganian.

În timpul slujbei, un bătrân a încercat să pătrundă în sectorul rezervat oficialităţilor, dar a fost luat pe sus de forţele de ordine.

http://www.libertatea.ro//detalii/articol/prezenta-exotica-iasi-venit-burundi-roage-sf-parascheva-467526.html

Lasati un raspuns