Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

OTV NU emite de la Vatican,iar Diaconescu NU are rezidență în Statul Cetăţii Vaticanului.

„Afirmațiile lui Dan Diaconescu sunt absolut false și nefondate”,
spune purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Pr. Lombardi

„Afirmațiile din mass-media din România conform cărora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obținut licența de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului într-o „biserică a Vaticanului” și rezidența în Vatican a lui Diaconescu însuși sunt absolut false și nefondate”, afirmă Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, într-o declarație trimisă Pr. Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București. Declarația reprezentantului Sfântului Scaun vine după afirmațiile făcute de Dan Diaconescu în Pagina De Media și la B1TV, și preluate pe larg de presa din România.Pr. Federico Lombardi arată, de asemenea, că „singurele transmisiuni tv difuzate din Vatican sunt cele ale Centrului de Televiziune Vatican”, iar „rezidența în Statul Cetăţii Vaticanului este acordată numai unui număr foarte redus de persoane – ecleziastici sau laici – datorită serviciului lor pentru Sfântul Scaun sau Statul Cetăţii Vaticanului (cea mai mare parte a angajaților Sfântului Scaun și ai Statului Cetăţii Vaticanului au rezidența pe teritoriul italian)”. Directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun îndeamnă totodată „să nu se dea în niciun fel crezare afirmațiilor dlui Diaconescu”.
Biroul de presă ARCB
Pr. Francisc Doboş
Purtător de cuvânt,

*    *    *

Declarația Pr. Federico Lombardi,
directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun

Traducere în limba română

Declarație
Afirmațiile din mass-media din România conform cărora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obținut licența de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului într-o „biserică a Vaticanului” și rezidența în Vatican a lui Diaconescu însuși sunt absolut false și nefondate.
Pe lângă aceasta, trebuie să se țină cont că:
Singurele transmisiuni tv difuzate din Vatican sunt cele ale Centrului de Televiziune Vatican.
Rezidența în Statul Cetăţii Vaticanului este acordată numai unui număr foarte redus de persoane – ecleziastici sau laici – datorită serviciului lor pentru Sfântul Scaun sau Statul Cetăţii Vaticanului (cea mai mare parte a angajaților Sfântului Scaun și ai Statului Cetăţii Vaticanului au rezidența pe teritoriul italian).
Așadar, nu trebuie să se dea în niciun fel crezare afirmațiilor atribuite dlui Diaconescu.

Federico Lombardi – Directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun

http://www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=12657:comunicat-de-pres-697-18102013&catid=154:documentecomunicate&Itemid=416

Lasati un raspuns