Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PATRIARHUL DANIEL SE VEDE CU SEFUL GRUPULUI BILDERBERG

Șeful grupului Bilderberg, unul dintre cele mai influente cluburi politice ale lumii, se află astăzi la București. Vicontele Etienne Davignon în cursul diminetii s-a întîlnit cu președintele Băsescu, are discuții cu guvernatorul Băncii Naționale, si, lucru mai puțin obișnuit, se va întîlni și cu Patriarhul Daniel.

Grupul Bilderberg a luat naștere după cel de-al doilea razboi mondial, printre membrii se numără șefi de stat, bancheri și magnati ai industriei din intreaga lume. Prima reuniune a avut loc in 1954, la hotelul Bilderberg din Oosterbeek, Olanda, de aici numele grupului. Un grup care susține printre altele că suveranitatea naționala este un concept istoric depășit. Adepții teoriei conspirației, nu puțini, consideră că acest grup, Clubul Bilderberg, conduce de fapt lumea, că ar forma un fel de guvern secret la nivel  care ar lua toate deciziile importante. Vorbe. Alte vorbe sunt legate de așazise scenarii masonice. Un argument valabil ar fi pentru aceștia că Etienne Davignon a fost invitat la București de Mugur Isărescu, mason real sau presupus – mai curînd în adormire.

Etienne Davignon a mai fost in România în toamna anului 2011. Atunci a ținut o conferință la BNR. și s-a întîlnit cu înalți demnitari guvernamentali. Noutatea este că de aceasta dată Etienne Davignon se întîlnește, cum am zis, și cu patriarhul Daniel.

Nimeni nu se indoiește că patriarhul este una dintre cele mai influente personaje din România, dacă nu cumva, avînd in vedere structura societății românești, cel mai influent personaj. Așa ca o întîlnire intre cei doi pare firească. Momentul in care aceasta întîlnire are loc este insă deosebit de sensibil.

Cea mai puternica instituție care se opune atît proiectului Gold Corporation de la Roșia Montana, cît si proiectelor Chevron de exploatare a gazelor de sist este Biserica Ortodoxa Romînă. In peisajul marcat de obediență față de mai-marii zilei cu care ne-am obișnuit, opozitia BOR față de proiecte atît de puternic susținute ( și de Traian Băsescu, și de doi prim-miniștri succesivi ) apare ca un gest singular.

Argumentele BOR împotriva cianurilor sau a fracturării hidraulice nu sunt foarte vizibile mediatic, dar comportamentul său s-a dovedit eficient… pe teren. Manifestatiile de la Bârlad de anul trecut, ca și cele de acum de la Pungești au în frunte preoți. Și este extraordinar de important că episcopia nu a interzis preoților 219să se implice. Comunitatea s-a simțit astfel incurajată să își apere drepturile.

În conditiile in care doua dintre cele mai importante proiecte dragi ambasadei americane de la București, fostul ambasador Mark Gittenstein declarîndu-se în repetate rînduri favorabil Gold Corportation, respectiv Chevron, sunt in pericol să fie oprite de proteste, e de presupus că ele au nevoie de întăriri în materie de lobby, inclusiv in direcția BOR. Iar Etienne Davignon pare un vehicul potrivit.

Va negocia patriarhul Daniel poziția Bisericii Ortodoxe Române în privința capitalismului de lumea a treia care și-a subordonat deja capii statului? Sau mai exact, e negociabilă poziția Bisericii Ortodoxe Romane în dosarele Gold Corporation și Chevron? Spre să nu fie.

http://www.stelian-tanase.ro/patriarhul-daniel-se-vede-cu-seful-grupului-bilderberg/

Lasati un raspuns