Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Scandal şi acuzaţii grave în comunitatea musulmană din municipiul Cluj-Napoca

Un scandal mocneşte în mijlocul comunităţii musulmane din Cluj-Napoca, după ce membrii acesteia ar fi descoperit un certificat de botez al imamului lor, din care ar reieşi că acesta este creştin de aproape 11 ani!

Potrivit jurnaliştilor de la “Ştiri de Cluj”, membrii comunităţii ar fi aflat dintr-o greşeală că imamul, liderul lor spiritual, nu ar trebui să mai aibă legătură cu musulmanii de 11 ani, când s-ar fi botezat în ritul creştin. Considerând că acesta nu mai este demn, vinerea trecută, oamenii s-au revoltat chiar înainte de rugăciune, astfel că aceasta nu a mai avut loc.

Liderul spiritual neagă acuzaţiile

Imamul Iyad Arafat Shehaden Diab, un fost om de afaceri din Cluj, a fost numit în această funcţie pentru o perioadă de probă de 3 luni, însă comunitatea nu şi-l doreşte ca lider. În copia de pe certificatul de botez, care ar fi al lui Diab, se arată că acesta a fost creştinat pe 3 decembrie 2002 la o parohie din Cluj-Napoca, iar naşul său ar fi fost un preot din zonă. Imamul neagă însă aceste acuzaţii şi susţine că hârtia este un fals prin care câteva persoane vor să îl discrediteze.

http://www.libertatea.ro//detalii/articol/scandal-si-acuzatii-grave-in-comunitatea-musulmana-din-municipiul-cluj-napoca-468553.html

Lasati un raspuns