Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Seară de rugăciune la 65 de ani de la arestarea episcopilor greco-catolici români

Cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la arestarea episcopilor greco-catolici, Asociaţia Generală a Românilor Uniţi din Bucureşti şi Vechiul Regat a organizat o seară de rugăciune sâmbătă, 26 octombrie, la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” a Vicariatului Greco-Catolic de Bucureşti, ne informează site-ul oficial al vicariatului, vicariatbucuresti.ro.

După scoaterea în ilegalitate a Bisericii Greco-Catolice din România autorităţile regimului comunist i-au arestat în câteva ore în ultimele zile ale lunii octombrie 1948 pe toţi episcopii uniţi: card. Iuliu Hossu, episcop de Cluj-Gherla, Valeriu Traian Frenţiu, episcop de Oradea, Alexandru Rusu, episcop de Maramureş, Ioan Bălan, episcop de Lugoj, Vasile Aftenie, episcop auxiliar pentru Vicariatul de Bucureşti, Tit-Liviu Chinezu, episcop auxiliar de Blaj, şi Ioan Suciu, episcop auxiliar de Oradea şi Administrator Apostolic de Alba-Iulia şi Făgăraş.

În prezent se lucrează intens la finalizarea cauzei de beatificare a episcopilor greco-catolici români persecutaţi de regimul comunist datorită credinţei în Cristos şi a fidelităţii faţă de succesorul Sf. Petru.

http://ro.radiovaticana.va/news/2013/10/26/bucure%C5%9Fti:_sear%C4%83_de_rug%C4%83ciune_la_65_de_ani_de_la_arestarea/rom-740934

Lasati un raspuns