Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

ŞUGUBĂŢ, CU ŞAPCĂ ŞI BLUGI! IATĂ cum arăta PATRIARHUL DANIEL ÎN TINEREŢE!

Patriarhul Daniel este astăzi capul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), unde a ajuns după mai bine de 26 de ani de viaţă monahală. Înainte să îmbrace însă straiele bisericeşti, părintele se pare că a făcut parte din “generaţia în blugi”.

Într-una dintre imaginile de arhivă prezentate de site-ul b365.ro, Daniel a fost imortalizat în tinereţe, înainte să îmbrace hainele monahale şi să devină capul Bisericii Ortodoxe Române. Într-o pereche de blugi, cu o jachetă subţire şi o bască pe cap a la Che Guevara, părintele apare într-o fotografie, la munte, într-o ipostază cum puţini şi l-ar fi închipuit.

În alte imagini, Patriarhul apare în straiele monahale, cu părul negru, dar mult mai scurt, şi cu barbă, în compania fostului Patriarh, Teoctist.Patriarhul României a fost hirotonit episcop la 4 martie 1990, în Duminica Ortodoxiei, în Catedrala Mitropolitană din Timişoara de către Înaltpreasfinţitul Părinte Nestor, Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Sute de timişoreni, clerici şi mireni, au participat la hirotonia întru arhiereu a Preafericirii Sale.

Hirotonia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel ca arhiereu s-a făcut în urma alegerii Sale de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, cu titlul „Lugojanul”. A desfășurat o bogată activitate pastoral-misionară, culturală și social-filantropică în perioada 1990-2008, în demnitatea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

La 12 septembrie 2007 Colegiul Electoral Bisericesc l-a ales în funcția de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române și Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei.

Prin voia şi binecuvântarea Bunului Dumnezeu, în ziua de 30 septembrie 2007, în Catedrala Patriarhală din Bucureşti era întronizat Părintele Patriarh Daniel, al VI-lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, conform biografiei prezentate pe site-ul Patriarhiei.

http://www.libertatea.ro//detalii/articol/patriarh-daniel-cum-arata-inainte-sa-devina-patriarh-tinerete-469233.html

 

Lasati un raspuns