Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Azi copii, mâine călugări budiști – O ceremonie fără seamăn

O serie de fotografii spectaculoase urmărește ceremonia de transformare a celor care pășesc pe calea budismului, de la copii fără griji, la călugări rași în cap, totul într-o singură zi.

Fotografiile imortalizează unul dintre cele mai importante momente din viețile a doi băieți, Saw Win Gy (10 ani) și The The Win (12 ani), ocazia în care își dedică viața învățăturilor budiste.

Sub forma Theravada a budismului, care se practică majoritar în Thailanda și Sri Lanka, băieții sunt „hirotoniți” în timpul unei ceromonii de inițiere în care sunt îmbrăcați în costume colorate, fardați și acoperiți de bijuterii. Cei doi sunt aranjați de către mamele lor, care își folosesc bijuteriile și aurul, ca amintire a bogăției din trecut a prințului Siddharta.În prima zi a festivităților copiii sunt purtați pe umeri de către membri ai familei, prin toată tabăra de refugiați și se opresc pe drum la casa oricărui prieten sau a rudelor. Fiecare familie va fi invitată de către băieți să vină la ei în casă pentru a se închina în fața statuii lui Budha.

A doua zi, băieții îmbrăcați în rochii, fardați și plini de bijuterii merg la mănăstiri însoțiți de toată lumea, iar odată ajunși acolo, călugării care prezidează ceremonia îi rad în cap, îi spală, le dau jos bijuteriile și le schimbă hainele cu robe albe, simple. Ceremonia simbolizează despărțirea prințului Siddharta Gautama de plăcerile și luxul palatului regal în scopul căutării celor Patru Adevăruri Nobile.

La sfârșitul ceremoniei, băieții îmbracă robele portocalii ale călugărilor și își iau pentru prima dată la revedere de la părinți, scrie Daily Mail.

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Azi-copii–maine-calugari-budisti-%E2%80%93-O-ceremonie-fara-seaman-9762.html

Lasati un raspuns