Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Gestul emoţionant făcut de Papa Francisc. De ce a fost comparat cu întemeietorul Ordinului Franciscan

Papa a făcut un gest emoţionat după ce şi-a încheiat audienţa generală susţinută miercuri, în Piaţa Sf. Petru din Vatican,  şi pentru care presa italiană l-a comparat ulterior cu Sfântul Francisc de Assisi, întemeietorul Ordinului Franciscan.

Suveranul Pontif a îmbrăţişat şi sărutat un bărbat defigurat din cauza unei boli de piele, apoi s-a rugat împreună cu el, aşa cum diaconul din secolul al XIII-lea ar fi făcut atunci când a întâlnit un lepros la marginea drumului, scrie Daily Mail.

Fotografia care a surprins momentul emoţionant a devenit virală în scurt timp, fiind redistribuită pe diverse site-uri şi reţele de socializare, însoţită de mesaje prin care oamenii lăudau bunătatea şi compasiunea de care Papa dă dovadă de fiecare dată.

De la venirea sa la Vatican, Papa Francisc s-a arătat extrem de deschis şi apropiat de credincioşi.

La finele lunii octombrie, în timp ce susţinea predica dedicată Sărbătorii Familiei, unul dintre copiii invitaţi pe podium nu a mai vrut să plece de lângă Suveranul Pontif, nici măcar atunci când agenţii de securitate au încercat să-l convingă să părăsească scena. Cu toate acestea, Papa şi-a continuat netulburat discursul şi nu s-a arătat deranjat nici când băieţelul s-a aşezat pe scaunul papal.

De asemenea, în timpul unie vizite făcute în luna martie la un centru de detenţie din Roma, Suveranul Pontif a spălat şi sărutat picioarele mai multor deţinuţi.

„Papa trebuie să fie de ajutor tuturor oamenilor, în special celor săraci, bolnavi sau vulnerabili”, transmitea Papa Francisc săptămâna trecute, printr-un mesaj postat pe Twitter.

http://www.gandul.info/magazin/gestul-emotionant-facut-de-papa-francisc-de-ce-a-fost-comparat-cu-intemeietorul-ordinului-franciscan-11638562

Lasati un raspuns