Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Baphomet

Baphomet este un nume dat pentru un presupus demon, dar aproape cu siguranta un nume vechi al lui “Mohammed”

Acuzatii precum blasfemia venerarii lui Baphomet au ajuns si la Cavalerii Templieri – un ordin al Crestinismului, al caror rol era sa protejeze pelerinii care vizitau pamantul sfant in secolul XIV.

Conceptia lui Eliphas Levi asupra lui Baphomet, unde descrierea lui Levi apare: “capra sabatica sau Baphometul lui Mendes’, un simbol compus din patru surse: capra din infern care era venerata de vrajitoare la sabbat; idolul templierilor; o mareata capra venerata ca fiind zeita fertilitatii in Mendes, Egipt; si imaginea demonica din atuul traditional din cartile de tarot din Marseilles, Diavolul. Levi scrie:

“We recur once more to that terrible number fifteen, symbolized in the Tarot by a monster throned upon an altar, mitered and horned, having a woman’s breasts and the generative organs of a man — a chimera, a malformed sphinx, a systhesis of deformities. Below this figure we read a frank and simple inscription — the Devil. Yes, we confront here that phantom of all terrors, the dragon of all theogonies, the Ahriman of the Persians, the Typhon of the Egyptians, the Python of the Greeks, the old serpent of the Hebrews, the fantastic monster, the nightmare, the Croquemitaine, the gargoyle, the great beast of the Middle Ages, and — worse than all of these — the Baphomet of the Templars, the bearded idol of the alchemist, the obscene deity of Mendes, the goat of the Sabbath.”

Dat de scopul descrierii largi al lui Levi, Baphomet-ul lui poate bineinteles sa insemne orice dorim noi, deseori dorind sa insemne raul. Totodata caracterul lui Baphomet in maniera lui negativa, Levi a intentionat ca figura reprezentata de el sa apara ca un set real de potente ale universului, indemanarea primitiva de a crea si procrea, a izbucni, a trai si domina. Exprima cele mai psihice si materiale aspecte ale fortei-vietii. Nu este asa de rau precum indiferenta de moralitate. Este acea putere care cauzeaza ciclul vietii sa se ridice din noroi si sa se intoarca in noroi dupa ce a fost folosita. Levi nu a dorit sa reprezinte un demon, ci mai degraba un concept filozofic. Chiar si asa, Baphomet este clasificat ca fiind un demon in privirile Crestinilor.

Baphomet pentru Satanistii Moderni reprezinta un simbol. Satanismul Modern este opusul religiilor care-si propun inchiderea omului si hipnoza acestuia pentru a promova ideile in scopuri jenante.

Satanismul Modern nu recunoaste nici o entitate/zeu care are puterea de a conduce pe om, singura entitate aflata esti TU si TU esti singura persoana care are controlul vietii tale si singura care lupta pentru succes. Puterea omului este nemarginita si ingradirea ei nu va duce la nici o evolutie ci doar la o decadere.

Persoana din ziua de astazi trebuie sa priveasca limpede lucrurile si sa fie singura care are control asupra lucrurilor din jur si astfel isi va putea indeplini orice dorinta.

http://www.bisericasatanista.org/baphomet.html

Lasati un raspuns