Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc a impresionat sute de credincioşi aflaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru audienţa săptămânală

Acţiunile Papei Francisc au emoţionat milioane de credincioşi din jurul lumii şi au revitalizat Biserica Catolică, scrie Daily Mail care relatează despre două incidente petrecute recent, când Suveranul Pontif a îmbrăţişat şi s-a rugat alături de doi bărbaţi desfiguraţi.

Miercuri, în timpul audienţei săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, Papa a stat de vorbă cu un credincios a cărui faţă este extrem de desfigurată. Detalii despre identitatea bărbatului sau depre motivul din cauza căruia a ajuns să arate aşa nu sunt cunoscute. Liderul catolic a stat de vorbă cu el pentru câteva momente, după care l-a binecuvântat şi l-a îmbrăţişat. Recent, un gest similar al Suveranului Pontif a atras atenţia publică. Papa l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat, tot în piaţa din Vatican, pe Vinicio Riva, un italian în vârstă de 53 de ani, care suferă de neurofibromatoză, o boală genetică ce perturbă creşterea sistemului nervos, ceea ce duce la formarea unor tumori pe ţesutul nervos.

Într-un interviu acordat Daily Mail, Riva le-a explicat jurnaliştilor americani că deşi boala nu este contagioasă, cei din jur se feresc de el, fiind deranjaţi de aspectul neplăcut al tumorilor care îi acoperă faţa.

Riva susţine că deşi întâlnirea cu Papa a fost foarte scurtă, gestul liderului catolic l-a impresionat deoarece acesta nu a ezitat să-l atingă, cu toate că nu avea de unde să ştie dacă boala este sau nu contagioasă.

“Capul meu stătea pe umărul lui, iar mâinile sale erau strânse în jurul meu. A durat doar un minut, dar mi s-a părut că este o eternitate”, a spus bărbatul.

Papa Francisc a fost ales în urmă cu doar opt luni, însă gesturile sale au convins numeroşi catolici să se reîntoarcă spre Biserică. În Marea Britanie numărul credincioşilor care participă la slujbele de duminică a crescut cu 20%.

http://www.gandul.info/magazin/papa-francisc-a-impresionat-sute-de-credinciosi-aflati-in-piata-sfantul-petru-pentru-audienta-saptamanala-11711737

Lasati un raspuns