Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Misterul Fecioarei Negre

Fecioara Neagra este un mister de secole. Statui ale Fecioarei Maria sunt raspandite de-a lungul Europei, dar sunt intalnite mai mult in Franta. Savantii spun ca ea este legatura cu religiile de dinainte de crestinism.Fecioara neagra a fost o figura de mister de-a lungul secolelor. Unii spun ca ea este o simpla statuie a Fecioarei Maria, sculptata din lemn negru sau poate care a avut funingine pe “piele”, de la fumul a mii de lumanari.

De-a lungul Europei, in special in Franta, in jur de 500 de Fecioare Negre, pictate sau sculptate in lemn sau piatra, asezate in biserici catolice, cateva in muzee. Multe datate intre secolele al XI-lea si al XV-lea. Aceste imagini medievale ale Maicii Domnului tinand Pruncul Iisus, care priveste bland spre adeptii sai, sunt vazute de pelerini ca fiind dovezi de miracole si vindecari.

Multi savanti spun ca Fecioara Neagra este legatura cu religiile care existau cu mult inainte de crestinism. Altarele sale sunt adesea in locuri care au fost odata altare pagane ale Dianei, ale lui Artemis, Cybele si a altor zei. Cateva Fecioare Negre arata la fel cu zeita egipteana Isis, cu pruncul sau Horus, aratand influenta vechilor credinte.

Fecioara Neagra este un personaj fascinant. Cateodata ea este un personaj simplu, intunecat, de culoarea pamantului fertil, purtand o rochie simpla si avand o expresie de mila.

Cele mai cunoscute Fecioare Negre din Europa sunt postate in mari catedrale, precum cea din Chartres, Rocamadour din Franta, unde exista doua statui, cea din Einsiedeln, Elvetia, cea din Montserrat, Spania sau cea din Czestochowa, Polonia.

http://zonamisterioasa.eu/misterul-fecioarei-negre/

Lasati un raspuns