Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Moaştele Sfântului Petru, expuse în premieră la Vatican

Relicve atribuite Sfântului Petru au fost expuse în premieră, duminică, în faţa mulţimii reunite în Piaţa Sfântului Petru din Vatican, în prezenţa Suveranului Pontif.

Pe o vreme rece şi umedă, în faţa a zeci de mii de credincioşi din întreaga lume, papa Francisc s-a recules în faţa relicvariului de bronz, deschis pe o lungime de 30 de cm şi în care odihnesc fragmente din osemintele considerate ca aparţinând Sfântului Petru, informează Agerpres.

Osemintele au fost descoperite în timpul săpăturilor realizate în 1940, sub Pontificatul lui Pius al XII-lea, într-o necropolă situată sub bazilică, lângă un monument construit în secolul al IV-lea, pentru a-l onora pe cel considerat drept primul apostol. Oseminte descoperite atunci erau înfăşurate într-o pânză brodată cu fir de aur.

Suveranii Pontifi nu au atestat niciodată că osemintele sunt sută la sută autentice, însă, după cum afirma Paul al VI-lea în 1968, teste ştiinţifice au conchis că există o „mare probabilitate” ca acestea să fie fost cele ale „pescarului de la Marea Galileei”, devenit ulterior Sfântul Petru.

Sfântul Petru a fost crucificat cu capul în jos în anii 64-70, în amfiteatrul lui Caligula, unde se găsesc în prezent Grădinile Vaticanului.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/moastele-sfantului-petru-expuse-premiera-vatican-472760.html

Lasati un raspuns