Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O nouă biserică românească, de zid, în Danemarca

Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat duminică 24 noiembrie 2013 în mijlocul românilor din parohia “Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din oraşul Ikast, Danemarca. Cu acest prilej, Preasfinţitul Macarie a săvârşit prima Liturghie în noua biserică cumpărată de parohia ortodoxă română de la comunitatea luterană, în primăvara acestui an.

Acest locaş de închinare a fost construit, din cărămidă, în anul 1912, fiind folosit în special pentru activităţile misionare cu tineretul luteran din zonă. În ultimii ani, activităţile luterane s-au restrâns şi s-au organizat în alte locaţii, iar acest locaş nefolosindu-se, a fost achiziţionat de parohia ortodoxă română din Ikast.La 15 mai 2013, biserica a intrat în posesia parohiei româneşti din Ikast şi s-au început ample lucrări de amenajare interioară: izolarea bolţii şi aşezarea de noi candelabra bisericeşti, schimbarea intalaţiei electrice, consolidarea cafasului, urmând ca în cursul anului viitor să se monteze, la altarul bisericii, noul iconostas şi să se aşeze în interior strănile sculptate, mobilierul fiind lucrat în atelierele Mănăstirilor Putna şi Sihăstria Putnei din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie dimpreună cu părintele paroh Casian Silviu şi cu bunii şi jertfelnicii credincioşi ai parohiei, au adus mulţumire Atotmilostivului Dumnezeu, rugându-L ca lucrarea începută la noua biserică să fie dusă la bun sfârşit.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11365:o-nou-biseric-romaneasc-de-zid-in-danemarca-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns