Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc îşi vinde Harley-ul în scopuri caritabile

Papa Francisc a scos la licitaţie, săptămâna trecută, o motocicletă Harley Davidson Road King în valoare de 20.000 de euro, primită cadou anul trecut, banii obţinuţi fiind destinaţi asociaţiei catolice Caritas.

Fondurile vor finanţa în cea mai mare parte renovarea cantinei populare şi a centrului de primire Don Luigi Di Liegro din Roma, care primeşte în jur de 1000 de persoane fără adăpost pe zi, informează Le Figaro.

Acest gest nu este surprinzător, Papa Francisc subliniind importanţa modestiei inclusiv cu privire la mijloacele de transport ale clerului. Suveranul pontif a afirmat chiar în timpul unei întâlniri cu un grup de seminarişti că “i se rupe inima când vede câte un preot într-o maşină ultimul răcnet”.Papa Francisc a primit cadou două motociclete Harley Davidson în luna iunie a anului trecut, cu ocazia aniversării a 110 ani de la înfiinţarea cunoscutei mărci americane. Cu acel prilej, Papa Francisc a binecuvântat câteva sute de fani Harley Davidson, adunaţi în Piaţa Sf. Petru din Roma.

http://www.apropo.ro/news/social/papa-francisc-isi-vinde-harley-ul-in-scopuri-caritabile-11542910

Lasati un raspuns