Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vaticanul a arătat publicului pentru prima oară moaştele apostolului Petru

Papa Francisc a adus la slujba din piaţa Sf. Petru, moaştele apostolului Petru, aceasta fiind prima expunere în public a relicvelor primului Papă.

Moaştele, care în timpul slujbei au fost aşezate lângă altar, au reaprins discuţia depre originalitatea lor.

Niciun papă nu a declarat categoric că cele nouă fragmente de oase aparţin apostolului Petru, singurul care a fost mai ferm fiind Papa Paul al VI-lea, care a declarat în 1968 că “au fost identificate într-un mod convingător”.

Rămăşiţele au fost descoperite în timpul săpăturilor din Catedrala Sf. Petru, începute după moartea Papei Pius al XI-lea (1939), care a cerut să fie îngropat în grotele unde sunt îngropaţi zeci de alţi Papi.

În timpul săpăturilor, arheologii au descoperit un monument funerar în care se afla un sicriu pe care era inscripţionat, în limba gracă, “Petros eni”, adică “Petru este aici”.Niciun Papă nu a permis studierea aprofundată a relicvelor, în principal datorită unui blestem datând de 1.000 de ani, care ameninţă pe oricine tulbură liniştea lui Petru cu cele mai rele nenorociri.

În orice caz, arhiepiscopul Rino Fisichella a declarat, săptămâna trecută, că nu contează dacă moaştele aparţin sau nu lui Petru, deoarece creştinii s-au rugat timp de secole lângă locul unde au fost înmormântate acestea.

http://www.apropo.ro/news/social/vaticanul-a-aratat-publicului-pentru-prima-oara-moastele-apostolului-petru-11719142

Lasati un raspuns