Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa are 5 milioane de followeri pe Twitter

În cele trei săptămâni de pontificat, Francisc a reuşit să dubleze numărul celor care urmăresc contul de Twitter al Papei. În acest moment, Papa Francisc are 5 milioane de followeri.

Amatorii de statistici arată că această creştere de 2,5 milioane de persoane a avut loc într-o perioadă de trei ori mai scurtă decât cea necesară predecesorului său, Papa Benedict al XVI-lea pentru atingerea aceleiaşi cifre (2,5 milioane de follweri), însă pecând de la zero.

Contul @pontifex (papă, în latină) care este disponibil în nouă limbi, inclusiv engleză, spaniolă, franceză, arabă şi latină, a fost lansat pe 12 decembrie 2012 de fostul papă, Benedict al XVI-lea.Contul a fost închis după două luni de existenţă, când avea 2,5 milioane de followers, pe 28 februarie, ziua demisiei papei Benedict al XVI-lea, care a marcat totodată începutul perioadei cunoscute sub denumirea de “Scaun vacant”.

Pe 19 martie, la puţin timp după reactivare, după alegerea papei Francisc pe 13 martie, numărul de followeri ai contului papal crescuse deja la 4 milioane de persoane.

Mesajele postate de papă pe Twitter sunt în esenţă mesaje religioase, îndemnuri spirituale şi nu evocă niciodată viaţa privată a suveranului pontif.

Chiar şi cu cei 5 milioane de followeri ai săi, papa este încă departe de idolii actuali ai adolescenţilor şi tinerilor, precum cântăreţul canadian Justin Bieber (37 milioane de followeri) şi cântăreaţa americană Lady Gaga (35 milioane de followeri).

http://www.apropo.ro/www/papa-are-5-milioane-de-followeri-pe-twitter-10715326

Lasati un raspuns