Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ziua Naţională a României sărbătorită de credincioşii din Scandinavia

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la Copenhaga, în Danemarca, de numeroşi credincioşi români din toate cele trei ţări scandinave reuniţi cu prilejul Adunării generale a tinerilor din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.

Aceştia au participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica parohiei româneşti din capitala daneză de către Preasfinţitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La final, a fost săvârşit un Te Deum de mulţumire cu ocazia Zilei Naţionale a României, la care a participat, alături de românii din Suedia, Danemarca şi Norvegia, şi dl. Matei Viorel Ardeleanu, Ambasadorul României la Copenhaga.În cadrul agapei frăţeşti care a urmat a avut loc un program artistic de poezie, cântece patriotice şi dansuri tradiţionale româneşti, prezentate de copiii şi tinerii parohiei din Copenhaga.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11464:ziua-naional-a-romaniei-srbtorit-de-credincioii-din-scandinavia&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns