Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

”Întâlnire a Religiilor pentru Integrare”, la Roma

Joi, 04 decembrie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a participat la prima întâlnire, din această legislatură, cu reprezentanții religiilor din Italia la invitația Doamnei Cecile Kashetu Kyenge, Ministru al Integrării. În intervenția sa, Preasfințitul Siluan a salutat inițiativa Doamnei Ministru, mai ales în contextul aniversarii a 1700 de ani de la promulgarea Edictului de la Milano de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare, citând primele rânduri ale acestuia ce pomenesc de necesitatea de a se da libertate creștinilor și tuturor celorlalte religii, pentru binele poporului și pentru pacea socială.

După o scurtă prezentare a activităților sociale și educaționale ale Episcopiei, Preasfinția Sa a sugerat ca dialogul cu instituțiile Statului să aibă un caracter “personalizat”, pentru a se cunoaște mai profund realitățile fiecărei comunități, în vederea identificării soluțiilor celor mai eficiente pentru a le sprijini în activitatea lor, spre binele societății. S-a exprimat speranța că procesul recunoașterii Episcopiei noastre prin Intesa (înțelegerea) cu Statul Italian să continue până la concretizarea finală, pentru a se dezvolta și mai mult activitățile prezente.

Întâlnirea a fost organizată de consilierul pentru Dialogul între Culturi și Religii, domnul Marco Marone și a fost moderată de jurnalistul Giovanni Ruggero, de la ziarul catolic Avvenire.

Întâlnirea s-a desfășurat în Sala Polifuncțională a președintelui Consiliului de Miniștri din Roma.

Din partea Episcopiei noastre, au mai participat Preacuviosul Părinte Arhimandrit Atanasie, Vicarul Eparhial și Monahia Anastasia, responsabilul Oficiului Juridic si Canonic al Episcopiei.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11532:intalnire-a-religiilor-pentru-integrare-la-roma&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns