Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Slujbă arhierească pentru românii din Oslo susţinută de Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat duminică, 8 decembrie 2013 în mijlocul românilor din capitala Norvegiei. Cu acest prilej, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia românească din Oslo, păstorită de preotul Marius Alin Țeican. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral “Credo”al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, condus de tânărul Florin Lache.

În pofida viscolului și ninsorilor abundente, credincioșii români din sud-estul Norvegiei au înfruntat capriciile iernii polare și au participat la Sfânta Liturghie arhierească, unii dintre ei deplasându-se de la mari distanțe pentru a se spovedi și cumineca cu Sfintele Taine, înainte de Marele Praznic al Nașterii Domnului. La slujbă a fost prezent și Excelența Sa Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei.

Preasfințitul Macarie a tâlcuit Evanghelia care s-a citit la Liturghie și i-a îndemnat pe credincioși să înmulțească rugăciunea și postirea, să se spovedească și să se cuminece pentru a face sălaș lui Hristos în ieslea sufletului, la această prăznuire a Întrupării Sale.

Grupul coral “Credo” al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a susținut un concert de colinde atât în biserica parohiei românești din Oslo, cât și în alte instituții culturale din capitala Norvegiei, aducând prin colindă bucuria și pacea Crăciunului.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11609:slujb-arhiereasc-pentru-romanii-din-oslo-susinut-de-printe-episcop-macarie-al-europei-de-nord&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns