Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc, prima sa vizită în Ţara Sfântă în mai 2014

Papa Francisc va efectua o scurtă vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene începând cu 25 mai, prima în Ţara Sfântă, a relatat joi cotidianul Yediot Aharonot, potrivit AFP.

Potrivit publicaţiei israeliene, preluate de Agerpres, care a dat detalii privind programul papal, autorităţile israeliene ar fi dezamăgite de durata scurtă a vizitei lui Francisc, care va rămâne cel puţin 48 de ore în “Ţara Sfântă”. Acestea regretă, în primul rând, că Papa nu va oficia nicio slujbă în Israel – în Ierusalim sau Nazaret – , ci la Betleem, oraş palestinian autonom din Cisiordania, subliniază Yediot Aharonot.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, a declarat pentru AFP că nu poate să ofere detalii privitoare la program, întrucât, “Papa trebuie să decidă înainte de toate şi să anunţe chiar el o astfel de călătorie”. “Pregătiri, contacte, o vizită pe teren au fost efectuate”, a spus el.

Vizita Papei ar putea fi anunţată în săptămânile de după Crăciun de către Vatican, potrivit unui responsabil care a dorit să-şi păstreze anonimatul.Potrivit cotidianului israelian, calendarul vizitei nu este definitiv şi o delegaţie de la Vatican s-a deplasat în cursul acestei săptămâni în Israel pentru a pregăti această deplasare. Papa Francisc a fost invitat deja să viziteze locurile sfinte ale creştinismului de către preşedintele israelian Peres şi de către liderul palestinian Mahmoud Abbas.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/papa-francisc-prima-sa-vizita-in-tara-sfanta-in-mai-2014-1073471.html

Lasati un raspuns