Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un bărbat şi-a dat foc în Piaţa Sfântul Petru a Vaticanului

Un bărbat a suferit răni grave două ce şi-a dat joi foc în Piaţa Sfântul Petru din Vatican, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţi ai Bisericii pentru BBC.

În vârsta de 51 de ani, bărbatul a tunat benzină peste corpul său înainte de a-şi da foc joi dimineaţă. Oficialii au declarat că un preot iezuit care trecea prin piaţă a încercat să oprească flăcările care-l cuprinseseră pe acel moment cu mantia lui.

Acestuia i s-au alăturat doi ofiţeri de poliţie care au reuşit să oprească focul folosindu-se de o pătură şi de un extinctor. Victima a fost dusă la spital cu răni grave în partea superioară a corpului.

De asemenea, ofiţerii de poliţie au fost duşi la spital şi trataţi pentru „probleme respiratorii şi arsuri la nivelul mâinilor”.Vaticanul a declarat că motivele acţiunilor bărbatului au rămas necunoscute.

Autorităţile au găsit o bucată de hârtie cu numărul de telefon al fiicei în apropierea locului.

Acesta nu este primul caz de auto-incendiere realizat în Piaţa Sfântul Petru. În 1998, Alfredo Ormando a murit după ce şi-a dat foc în semn de protest pentru condamnarea bisericii de homosexualitate.

http://adevarul.ro/international/europa/un-barbat-si-a-dat-foc-piata-sfantul-petru-avaticanului-1_52b3796ec7b855ff56de0088/index.html

Lasati un raspuns