Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

În Arabia Saudită este interzisă celebrarea Anului Nou după calendarul occidental

Autorităţile religioase din Arabia Saudită au activat un decret islamic care interzice sărbătorirea Anului Nou după calendarul laic, într-o ţară fundamentalistă, relatează postul Al Jazeera.

Comisia islamică pentru promovarea virtuţilor şi prevenirea viciilor (Mutawa) a emis un ordin de aplicare a unui decret religios care interzice sărbătorirea Revelionului conform calendarului laic occidental. Autorităţile religioase au interzis vânzarea de cadouri sau flori în magazine cu ocazia Revelionului occidental.

Arabia Saudită, un regat caracterizat prin practici islamice fundamentaliste, are la nivel oficial calendarul musulman organizat după mişcările Lunii, spre deosebire de alte state din Golful Persic, care au adoptat calendarul gregorian – creştin şi laic occidental.Comisia religioasă a regatului saudit se află la originea aplicării a numeroase decizii islamice radicale, precum respectarea segregării pe criterii de gen, monitorizarea închiderii magazinelor pe durata rugăciunilor comune sau interdicţia de comercializare a trandafirilor roşii şi a cadourilor pe 14 februarie, când în Occident este celebrată Ziua Îndrăgostiţilor.

Interdicţia de celebrare a Revelionului după calendarul occidental în Arabia Saudită este în contrast puternic cu festivităţile organizate în această perioadă în state vecine, în special în Emiratele Arabe Unite, notează Al Jazeera.

http://ro.stiri.yahoo.com/%C3%AEn-arabia-saudit%C4%83-este-interzis%C4%83-celebrarea-anului-nou-030433294.html

Lasati un raspuns