Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfantul Cuvios Daniil Sihastrul în Collado Villalba

Duminica, 15 decembrie, Parohia Romana Ortodoxa “Sfantul Cuvios Daniil Sihastrul” din Collado Villalba a sarbatorit, pentru a doua oara de la infiintarea sa, hramul, in prezenta Preasfinţitului Parinte Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.

Au fost doi ani de lungi pregatiri, care au facut ca biserica sa straluceasca in aceasta zi datorita reformelor de infrumusetare executate si suportate material de catre credinciosi si datorita impodobirii cu noi icoane menite sa redea aerul de taina si de sfintenie al bisericilor de acasa. Cei peste 200 de credinciosi s-au bucurat astazi de noua imagine a Bisericii lor, la care vin cu pietate sa-si inalte spiritul si sa-si bucure inima.

Meritul este al tuturor acestor romani, care, departe de casa, simt ca fara harul lui Dumnezeu, pe care il primesc in fiecare duminica si zi de sarbatoare, nimic nu e cu putinta, dar si meritul Parintelui Paroh Ilie Tabarcia care, cu umilinta si iubire, a reusit sa uneasca o mana de oameni, care formeaza deja o mare familie: familia Parohiei Romane Ortodoxe “Sfantul Cuvios Daniil Sihastrul” din Collado Villalba.

Solemnitatea liturghiei oficiata de catre Preasfinţitul Episcop Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei si de catre Parintele Paroh Ilie Tabarcia, stralucirea locasului, potentata si de lumina soarelui minunat, partas el insusi la marea sarbatoare, smerenia crediciosilor veniti cu mic, cu mare, si amintirea marelui duhovnic al domnitorului Stefan cel Mare, Daniil Sihastrul au constituit elementele definitorii ale hramului Parohiei.

La aceasta sarbatoare au fost prezenti Domnul Orfelino Benavides, Consilier pe teme de Imigratie in cadrul Primariei Collado Villalba si Domnul Ramón de Marcos Sanz, Coordonatorul Departamentului de Integrare Civică din cadrul Colegiului Sociologilor şi Politologilor din Madrid.

In incheiere, toti credinciosii au primit iconite sfintite si au fost invitati sa serveasca o mica gustare de post, marturie a ospitalitatii noastre, oriunde ne-am afla.

Uram Parohiei Romane Ortodoxe “Sfantul Cuvios Daniil Sihastrul” din Collado Villalba, Preotului Paroh, Ilie Tabarcia si tuturor credinciosilor viata lunga, plina de realizari intru Hristos.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11757:sfantul-cuvios-daniil-sihastrul-in-collado-villalba&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns