Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc cere Bisericii Catolice o noua abordare fata de copiii cu parinti de acelasi sex

Papa Francisc a cerut o reexaminare a comportamentului Bisericii Catolice fata de copiii cuplurilor de acelasi sex si cuplurilor divortate, avertizand impotriva unei atitudini care ar insemna “inocularea unui vaccin impotriva credintei”.

“Din punctul de vedere al educatiei, casatoriile intre persoane de acelasi sex lanseaza provocari pe care uneori ne este greu sa le intelegem”, a declarat Papa Francisc intr-un discurs sustinut in fata membrilor Uniunii Internationale a Superiorilor Generali, pronuntat in noiembrie, din care au fost publicate fragmente pe site-uri ale unor publicatii italiene abia sambata, potrivit Mediafax.

“Numarul de copii scolarizati ai caror parinti s-au despartit este foarte mare”, a continuat el, adaugand ca structura familiei este pe cale sa se schimbe.”Imi amintesc un caz al unei fetite triste, care i-a marturisit invatatoarei ei ca «prietena mamei mele nu ma iubeste»”, a spus Papa, citat de presa.

Francisc a apreciat ca cei insarcinati cu educatia este necesar sa se intrebe “cum sa invete despre Cristos o generatie in transformare”.

“Este necesar sa avem grija sa nu le inoculam un vaccin impotriva credintei”, a subliniat el. In pofida faptului ca Biserica se afla in conflict cu lesbienele, gay-i, bisexualii si comunitatea trasgender pe tema casatoriei intre persoane de acelasi sex si homosexualitatii, incercarile de deschidere din partea Papei Francisc au fost apreciate.

In iulie, el a schitat un gest in directia gay-ilor, declarand ca “daca cineva este gay si il cauta pe Dumnezeu cu sinceritate, cine sunt eu sa il judec?”.

In decembrie, revista americana The Advocate, dedicata homosexualitatii, l-a desemnat pe conducatorul Bisericii Catolice “cea mai influenta persoana din 2013 in privinta vietii (membrilor comunitatii) LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali)”.

Papa a convocat o Adunare Extraordinara a episcopilor anul viitor, pentru a discuta despre pozitia Bisericii fata de familie si care urmeaza sa abordeze, intre altele, problemele persoanelor divortate recasatorite si copiilor cu parinti divortati.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/papa-francisc-cere-bisericii-catolice-o-noua-abordare-fata-de-copiii-cu-parinti-de-acelasi-sex.html

Lasati un raspuns