Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa vrea să-i dea în gât pe preoţii pedofili

În urmă cu doar câteva zile, Papa Francisc i-a înlăturat din funcţii pe unii dintre cei mai importanţi cardinali de la Vatican, acuzându- i de incompetenţă sau de corupţie. Acum, Suveranul Pontif, care a atras simpatia întregii lumi, îşi concentrează atenţia asupra preoţilor pedofili ale căror cazuri au fost muşamalizate.

Când a promis curăţenie în Biserica Catolică şi la Vatican, Papa Francisc nu a aruncat cu vorbe în vânt, ci chiar s-a pus pe treabă. A început cu puricarea conturilor din Banca Sfântului Scaun şi astfel a descoperit că zvonurile despre corupţia şi afacerile necurate ale unora dintre cardinalii cu renume suspectaţi şi de spălare de bani erau adevărate. I-a concediat pe toţi cei găsiţi responsabili şi de câteva zile, papa a pornit o nouă luptă: demascarea preoţilor pedofili din Biserica Catolică.Conform presei americane, Arhidioceza din Chicago ar fi fost prima care a pus la dispoziţia Vaticanului dosarele a nu mai puţin de 37 de prelaţi acuzaţi de pedofilie între 1988- 1996. În total, în doar o săptămână, peste 400 de dosare numărând zeci de mii de pagini au fost trimise spre a fi analizate, iar identităţile celor dovediţi a fi profitat de copii vor fi făcute publice. În ultimii ani, victime ale preoţilor sau părinţi ai acestora au protestat de nenumărate ori, cerând pedepsirea cruntă a pedofililor în straie bisericeşti.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/papa-vrea-sa-i-dea-in-gat-pe-preotii-pedofili-479232.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns