Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Roma: Tinereţea şi bătrâneţea în jurul altarului

Duminică, 19 ianuarie 2014, cu ocazia Zilei Mondiale a Migrantului şi a Refugiatului, un grup de tineri români catolici din Roma, însoţiţi de pr. Ciprian Bejan-Piser şi pr. Claudiu Eva (SVD) au avut bucuria să calce pragul unui azil de bătrâni, coordonat de către Surorile Săracilor “Don Morinello”.

Evenimentul s-a înscris în motoul papei Francisc: “Migranţi şi refugiaţi: spre o lume mai bună” şi a dorit să fie “o mână întinsă” a unei părţi a comunităţii române catolice prezente la Roma în favoarea unei alte părţi, de data aceasta a italienilor, spre a arăta că migrarea are nenumărate aspecte pozitive, mult mai multe decât cele negative.

Drept dovadă, bătrânii vizitaţi s-au arătat deosebit de mulţumiţi şi au profitat de ocazie pentru a împărtăşi din experienţele proprii, pentru a aprecia comunitatea română şi dibăcia muncitorilor români care i-au ajutat de-a lungul vremii, de circa douăzeci de ani încoace.Preoţii care au însoţit grupul au celebrat Sfânta Liturghie, iar tinerii români, alături de bătrâni din azil au animat-o, unindu-se împreună într-un adevărat imn de slavă adus lui Dumnezeu pentru “tinereţea şi bătrâneţea” prezente în egală măsură la sfânta celebrare.

La rândul lor, surorile care coordonează activitatea din azil au apreciat gestul tinerilor români şi al preoţilor care i-au însoţit, invitându-i la o agapă frăţească, pe parcursul căreia au împărtăşit din dificultăţile şi bucuriile pe care le întâmpină în slujirea pe care o fac faţă de cei bătrâni.

Momentul s-a încheiat cu deplasarea grupului în Piaţa “Sfântul Petru”, unde, după rugăciunea Angelus şi mesajul papei Francisc, s-a primit binecuvântarea solemnă, care a întărit şi mai mult conştiinţa că un emigrant nu este simplu de tot un străin într-o ţară străină, ci dincolo de orice, rămâne un fiu al lui Dumnezeu, frate cu toţi oamenii şi ca atare, oriunde, acasă.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=11959:roma-tinereea-i-btraneea-in-jurul-altarului&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns