Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Premieră în Biserica Ortodoxă Română. Cum arată legitimaţia de preot

Într-un judeţ al ţării, tot personalul clerical al Bisericii Ortodoxe are legitimaţii care demonstrează calitatea de preot, călugăr sau călugăriţă.

Forma legitimaţiei pe care o vor purta preoţii, călugării şi călugăriţele din Suceava a fost decisă săptămâna trecută, la şedinta Permanenţei Centrului Eparhial Suceava.

Astfel, toţi clericii de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor (ASR) vor avea legitimaţii identice cu cea prezentată în imaginea de mai sus. Acestea vor avea un număr, o fotografie, numele şi prenumele preotului/călugărului/călugăriţei, parohia, seria cărţii de identitate şi viza ÎPS Pimen. Legitimaţia trebuie vizată anual, pe verso. Actele conţine şi elemente care le fac greu falsificabile.

Principalul motiv pentru care ASR a recurs la acest model de legitimaţii pentru personalul clerical şi monahal este acela de a preveni apariţia falşilor preoţi şi călugări, care prin ceea ce fac ar aduce atingere imaginii Bisericii, scrie Monitorul de Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a atenţionat poliţiştii şi jandarmii din judeţ să ceară legitimaţiile tuturor celor care poartă veşminte preoţeşti şi pretind că fac parte din personalul clerical sau monahal al ASR.

http://ro.stiri.yahoo.com/premier%C4%83-%C3%AEn-biserica-ortodox%C4%83-rom%C3%A2n%C4%83–cum-arat%C4%83-legitima%C5%A3ia-de-preot-064948617.html

Lasati un raspuns