Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Berbecul securisto-comunist al B.O.R. atacă setea de cunoaştere a penticostalilor români !

1Dacă într-o localitate oarecare din ţara asta, să spunem la Oarţa de Sus, ar fi cumpărat unii o bucată de teren să facă o universitate mormonă, credeţi că s-ar fi deranjat mitropolitul local să scrie către primarul comunei sau a orăşelului respectiv că ortodocşii ar fi în pericol să devină toţi mormoni?! (Deşi, la cât de dornici sunt românii să aibă mai multe femei odată, cred că tentaţia n-ar fi de lepădat!).
Evident, nici universitatea din Floreşti nu sună să te dea pe spate. E ca la fotbal, cînd apare cîte o echipă din Brăneşti sau Chiajna pe lângă Steaua sau Dinamo.
De ce s-a supărat Andreicuţ aşa de tare, încît să tragă clopotele că vin tătarii? (sau penticostalii, pentru că, din scrisoarea mitropolitului nu reiese că onorabilii noştri colegi de Alianţă [Evanghelica] ar fi fost, pe undeva, creştini.).Dacă mă uit la metanoile [eclesiale] barbosiene, care nu sunt (încă) universităţi, principiul invadatorului este să rupă din ai lui, [de la baptişti] nu de la vecini. Iau de la baptişti, şi-i fac metanoişti. (Pentru cine nu e familiarizat cu termenii, metanoia nu vine de la metan, iar barbosu nu este un produs rafinat de cracare al petrolului, ci al harvest-ului american.). Cu alte cuvinte, noi nu furăm, noi ne cracăm.
Să se fi schimbat tineretul din ziua de azi în asemenea hal încât să abandoneze viaţa liberă dintr-o universitate sută la sută pe principii laice şi să se ducă, buluc, de bunăvoie, la o mănăstire penticostală?! Să lase el gagicile, discotecile şi jointurile şi să prefere vorbirea în limbi, profeţiile şi minunăţiile de tot felul?!
Se spune că acest Andreicuţ, fost inginer la căi ferate, ulterior devenit popă în doi ani şi avansat, treptat, pe căile neferate ale ierahiei, ar fi semnat, cândva, un act de colaborare cu Securitatea. Numele berbecuţului a fost “Ionică” (fără frică, de Dumnezeu, evident!). Dovedit, fără drept de apel, de către CNSAS, ca fost agent al securităţii, Andreicuţ a implorat mila transcendentă şi a a primit-o pe cea imanentă.
Mitropolia Clujului, pe care o ocupă în prezent, a fost reactivată după scandalul, cu bulibăşeală, de la alegerile pentru scaunul mitropolitan al Ardealului, după moartea lui Plămădeală. Andreicuţ l-a pierdut, în al doilea tur de scrutin, declanşând procesul de fisiune radioactivă (Andreicuţ a înfiinţat şi un post local de radio) a monolitului ortodox: de o parte a rămas Streza, alesul de drept, de cealaltă, Andreicuţ, alesul de strâmb.
Acesta este personajul care l-a oripilat, pe bună dreptate, pe traducătorul în româneşte a lui C.S. Lewis,Emanuel Conţac, conferenţiar la Inst. Teologic Universitar Penticostal Bucureşti. (Aici: http://vaisamar. wordpress. com/2014/ 01/27/de- ce-scrisoarea- mitropolitului- andrei-andreicut -este-neprincipi ala-si-neconstit utionala/ #comment- 20890)
Să-mi fie iertat, dar de sub pana unui fost colaborator cu Securitatea, cum a fost Andreicuţ, poate ieşi orice. Chiar şi un război religios, dacă puterea de jos o doreşte.

Articol scris de Răsvan Cristian Stoica, medic creştin baptist – la 28 ianuarie 2014

Lasati un raspuns