Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Festivalul Dor de Eminescu, dor de Romania în parohia Sf. Femei Mironosiţe şi Sf. Serafim de Sarov din Modena

4Duminică, 26 ianuarie 2014, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în prezenţa Consulului General Dr. Eugen Șerbănescu (Bologna), în Parohia „Sfintele Femei Mironosițe și Sfântul Serafim de Sarov” din Provincia Modena s-a desfășurat una dintre înaltele întâlniri dătătoare de ton în menținerea vie a dorului de limbă română și de ţara natală scrie Basilica.ro preluată de Romanian Global News.

Manifestarea intitulată „Dor de Eminescu, dor de România” a evocat pe parcursul a două ore de poezie, cântec și rostire românească viața și opera poetului nepereche. S-au reaprins în inimi candelele de veghe – icoanei limbii române, eroilor ei de faptă și cultură universal, informează episcopia-italiei.itAu participat ca invitați speciali, rostind alocuțiuni emoționante, dl. Consul General Dr. Eugen Șerbănescu și Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie „Sf. Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, care s-au alăturat astfel Grupului de elevi ai Cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Castiglione dei Pepoli – prof. Diana Vid, Corului Parohiei Ortodoxe Române – Modena, dirijat de doamna Oana Ganescu, însoțiți la chitară de Dl. Eugen Lang, cât și surorilor Ana Maria și Doina Boboc, dăruind credincioșilor parohiei momente de înaltă emoție culturală și duhovnicească. Înalte momente de emoție a oferit și Teodora Totolici, prin interpretarea poeziei „Floare albastră”.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12043:festivalul-dor-de-eminescu-dor-de-romania-in-parohia-sf-femei-mironosie-i-sf-serafim-de-sarov-din-modena&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns