Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

În cimitirele din Capitală, apa inunda cavourile

2Zăpada din ultimele zile creează probleme şi administratorilor locurilor de veci din Capitală. Asta pentru că în majoritatea cimitirelor nu există sisteme de canalizare sau conductele sunt învechite şi nefuncţionale.

Din cauza că nu se poate scurge, apa a ajuns sa se infiltreze si chiar sa inunde cavourile, iar cimitirele, multe situate în vecinătatea blocurilor sau a instituţiilor de învăţământ devin adevărate focare de infecţie. Dovadă o face şi o adresă primită la începutul acestei luni de Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU) din parte Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) care cerea să fie luate măsuri urgente de combatere a şobolanilor din cimitire. ”Am luat toate măsurile cerute de DSP şi, mai mult, vrem ca în 4 cimitire: Iancu Nou, Ghencea, Metalurgiei şi Sfânta Vineri să realizăm reţea de apă şi canalizare, cu sistem de drenaj inclusiv pe aleile secundare. Din 2008 acest proiect a fost propus, dar consilierii nu l-au aprobat. Sperăm ca mâine (azi- n.r.) vom primi undă verde şi vom putea demara lucrările, pentru ca cimitirele să fie la standarde moderne, demne de o capitală europeană”, ne-a declarat Directorul ACCU, Bogdan Popa. Dacă azi consilierii votează acest proiect, lucrările ar putea începe în luna aprilie şi vor fi gata în toamna acestui an.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/in-cimitirele-din-capitala-apa-inunda-cavourile-480135.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Lasati un raspuns