Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Protopopiatul BOR, “Dacia Ripensis” din Timoc are un nou preot

popiRomâni/vlahi din Serbia de Răsărit au primit încă un preot. În data de 13 octombrie la mănăstirea din Mălainița a fost oficiată Sf. Liturghie de către Preacucernicul Părinte Boian Alexandrovici, Vicarul Timocului, împreună cu ceilalți preoți Protopopiatului Daciei Ripensis, Pr. Antonie Isac, paroh al Borului și al Lapușnei, Pr. Iel Buobu Lui, paroh de Horreum Margi și Isacova, Pr. Ștefan Șarampoi, secretar al protopopiatului, Pr. Sarian Raicovici, paroh al Bobovei, Pr. Ovidiu Ursu, paroh al Gorneanei și Pr. Florin Petru Păpavă. După Sfânta Liturghie Părintele Boian l-a instalat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Dr. Daniil, Episcop al Daciei Felix, ca preot misionar al protopopiatului, pe noul preot Părintele Florin Petru Păpavă, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
La acest eveniment foarte important pentru Biserica românească sud dunăreană au participat și Zavișa Jurj, președintele celei mai importante asociații românești din zonă “Ariadnae Filum” din Bor, primarul orașului Băile Herculane Nicușor Constantinescu, președintele asociației românilor/vlahilor “Traian”, Daraghișa Constandinovici din Cladova, precum și numeroși credincioși din zonă și din Țara Mamă – România.

Cu aceasta ocazie primarul al Băilor Herculane, orașul Părintelui Păpavă, a declarat că de acuma încolo legăturile între frații din Timoc și orașul pe care îl conduce vor fi mult măi strânse și că va face totul ca să-i ajute pe români/vlahi din Timoc.

După partea liturgică a urmat o expoziție de fotografii a locurilor sfinte românești din Timoc precum și a documentelor care mărturisec identitatea românescă a timocenilor, expoziție care a avut loc în clădirea mănăstirii.

Lasati un raspuns