Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Dacă încalcă O ANUMITĂ PREVEDERE, preoţii riscă să fie DAŢI AFARĂ DIN BISERICĂ! Sfântul Sinod nu va ierta pe nimeni

preoti_masinaPreoţii care cumpără vin de la comercianţi pot fi daţi afară din Biserică, conform unei hotărâri recente a Sfântului Sinod.
Chiar dacă agenţii economici care îi contactează susţin că ar avea binecuvântarea Patriarhiei, feţele preoţeşti nu trebuie să cedeze. Mai-marii Bisericii Ortodoxe Române au descoperit vin aşa-zis liturgic, promovat în mod fals în magazine şi pe site-uri, fapt pentru care au decis să ia măsuri.
“La altar să se aducă doar vin curat, nu băuturi meşteşugite. Să nu se amestece vinul euharistic cu must de struguri. Dacă vreun episcop sau preot nu lucrează după rânduială, să se caterisească”, se explică de către reprezentanţii BOR.

Toamna trecută, Mitropolia Olteniei a cumpărat, de la o societate privată, sute de lăzi de licoare aparent bisericească care purtau simbolurile oficiale ale Patriarhiei. “Ierarhii acelor eparhii unde acest vin a fost oferit spre vânzare vor trebui să dea explicatii”, a explicat părintele Constantin Stoica pentru Stirile ProTV.

Hotărârea Sfântului Sinod permite eparhiilor care nu pot asigura necesarul din vii proprii să ceară oferte acceptabile de preţ de la alte biserici.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/daca-incalca-o-anumita-prevedere-preotii-risca-sa-fie-dati-afara-din-biserica-sfantul-sinod-nu-va-ierta-pe-nimeni-481166.html

Lasati un raspuns