Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un gropar din Cimitirul Belu Catolic a făcut dezvăluiri pentru Libertatea: «Romaniţa aprinde mereu lumânări la mormântul lui Adrian Iovan»

romanita-iovanLa o lună de când Adrian Iovan şi-a găsit sfârşitul în tragicul accident din Munţii Apuseni, mormântul lui este şi acum acoperit de un munte de coroane de flori. Câteva lumânări aprinse veghează monumentul în formă de pală de elice, semn că pe aici au trecut persoane care cu greu se pot obişnui cu ideea despărţirii de acest om drag.
Romaniţa, fosta soţie a lui Adrian Iovan, a fost văzută adesea în Cimitirul Belu Catolic, chiar şi în zilele în care a nins foarte mult: “A mai venit aici doamna Romaniţa. Atunci când era zăpada mare. A venit singură, fără copil, îmbrăcată în negru, abia am recunoscut-o. I-a pus lumânări şi a vorbit cu o femeie de aici să aibă grijă să-i aprindă zilnic lumânări şi să dea cu tămâie. Au mai venit persoane, dar nu le-am recunoscut. Vin şi mulţi curioşi să vadă mormântul eroului”, ne-a povestit unul dintre groparii din cimitir.

Nu vrea să-l ducă pe fiul lor la cimitir

Mormântul aviatorului-erou e supravegheat de angajaţii cimitirului: “Paznicii au avut grijă să nu dispară nici o coroană de pe mormânt”, ne-a mai precizat bărbatul.

Vremea primăvăratică a topit şi ultimul petic de zăpadă, iar dintre mormanele de flori ofilite ies la suprafaţă numeroasele mesaje scrise pe eşarfe de cei care i-au adus lui Adrina Iovan un ultim omagiu, în ziua înmormântării.

Fiica pilotului, Irina (30 de ani), a mai rămas în ţară doar două săptămâni după trecerea în nefiinţă a tatălui ei, pentru că a fost nevoită să se întoarcă la serviciu, la Nisa, unde lucrează ca manager la un hotel.

Albert, fiul de şapte ani al lui Iovan şi al Romaniţei, încă nu a văzut mormântul tatălui său şi, conform unor apropiaţi ai familiei, mama lui nu intenţionează să-l ducă prea curând la cimitir. Iovan a încetat din viaţă pe 20 ianuarie, când avionul pilotat de el s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. În acelaşi accident a murit şi studenta Aura Ion. Ceilalţi cinci însoţitori, patru medici şi copilotul, au supravieţuit.

Locul tragediei din Apuseni, «atracţie turistică»

La aproape o lună de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, locul prăbuşirii avionului a devenit o “atracţie turistică” pentru cei care vin în comuna Horea, în vizită.

Potrivit alba24.ro, turiştii care ajung în zonă urcă cei 13 kilometri până pe munte, la locul unde s-a prăbuşit aeronava medicală şi aprind o lumânare la troiţa ridicată de sătenii din Horea, în memoria pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/gropar-cimitirul-belu-catolic-dezvaluiri-libertatea-romanita-aprinde-lumanari-mormantul-adrian-iovan-482540.html

Lasati un raspuns