Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ponta s-a intalnit cu Papa Francisc: I-a daruit un tricou semnat de Hagi si o icoana trimisa de Patriarhie

ponta-vizita-papa-franciscPremierul Victor Ponta, aflat la Roma, a fost primit in audienta, la Palatul Apostolic din Vatican, in biblioteca privata, de catre Suveranul Pontif, Papa Francisc.
Acesta urmeaza sa aiba si o intrevedere cu Pietro Parolin, Cardinal Secretar de Stat al Vaticanului.
La Vatican, Ponta este insotit de sotie, Daciana, de ministrul de Externe, Titus Corlatean, de ministrul Mediului, Rovana Plumb, si de europarlamentarul PSD Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European.Guvernul informa, joi, ca vor fi discutate relatiile si colaborarea dintre Romania si Sfantul Scaun in sustinerea drepturilor omului, a libertatii religioase si combaterii discriminarii crestinilor in lume si o serie de proiecte bilaterale in domeniul educatiei si culturii, promovarea cooperarii ecumenice prin incurajarea dialogului dintre Biserici si sustinerea comunitatilor romanesti din diaspora.

Ponta se intalneste cu Papa Francisc – are pentru acesta un mesaj si un cadou

Vineri seara, premierul Ponta a declarat ca ii va darui Suveranului Pontif, Papa Francisc, un tricou care i-a apartinut fotbalistului roman Gheorghe Hagi, semnat de acesta, precum si o icoana trimisa cadou de Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel.

“Sunt foarte onorat de faptul ca voi fi primit de catre Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune ginduri, pe care i-l transmit, in primul rand in numele Romaniei, in al doilea rand din partea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Daniel, cu care am discutat si care, de altfel, mi-a si dat un cadou pe care, maine, il voi prezenta Sanctitatii Sale”, a spus Ponta, vineri seara.

Si Gheorghe Hagi a comentat acest subiect. “Mi-a tremurat mana cand am semnat tricoul. Sunt foarte onorat ca am avut aceasta oportunitate”, a declarat fostul mare fotbalist, referindu-se la cadoul pentru Papa Francisc.

Ce a primit Ponta de la Papa Francis

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata la amiaza, la Roma ca Papa Francisc i-a facut doua cadouri.

“Am primit si eu si membrii delegatiei o medalie si un cadou special ca i-am spus ca e ziua baiatului meu si am primit o mica icoana care sper sa il pastreze sanatos si fericit cat mai multi ani”, a spus premierul.

http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta-s-a-intalnit-cu-papa-francisc-i-a-daruit-un-tricou-semnat-de-hagi-si-o-icoana-trimisa-de-patriarhie-1285434

 

Lasati un raspuns