Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Schimbări la Mitropolia Kievului: Mitropolitul Vladimir a fost schimbat, în loc fiind numit Onufrie al Cernăuțiului și Bucovinei, un ierarh care vorbește românește!

onufrieBiserica Ortodoxă a Ucrainei, subordonată Patriarhiei Moscovei, și-a schimbat Întîistătătorul. În cadrul unei ședințe ad-hoc, prezidate de către decanul de vîrstă al Sinodului, mitropolitul Agafanghel al Odessei și Ismailului, la conducerea Mitropoliei Kievului urcă mitropolitul de Cernăuți și Bucovina, Onufrie, scrie barikada.md, preluat de Romanian Global News.
Din sursele oficiale, aflăm că mitropolitul Vladimir (Sabodan), cel care a condus Biserica ucraineană timp de mai bine de două decenii, este internat la spital și nu este în stare să-și exercite funcția.Membrii Sinodului ar fi mers să se convingă personal de gravitatea stării sănătății lui Vladimir, după care, prin vot secret, i-au numit succesorul.

Pe scaunul Mitropoliei din Kiev a fost numit mitropolitul Onufrie al Cernăuțiului și Bucovinei. Născut în Cernăuți, ierarhul este vorbitor de limbă română.

Patriarhul Kirill deja a întreținut o convorbire telefonică cu nou-alesul întîistătător ucrainean, în care l-a asigurat de rugăciunile și susținerea sa, informează Serviciul de presă al Patriarhiei BORu.

Biserica Ortodoxă Ucraineană are statut de autonomie în cadrul Patriarhiei Moscovei, avînd putere de a-și hirotoni proprii episcopi.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12361:schimbri-la-mitropolia-kievului-mitropolitul-vladimir-a-fost-schimbat-in-loc-fiind-numit-onufrie-al-cernuiului-i-bucovinei-un-ierarh-care-vorbete-romanete&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns