Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Monica refuză să-şi schimbe religia pentru Mr. Pink!

mr-pinkChinezii sunt foarte stricţi când vine vorba de religie şi nu văd cu ochi buni căsătoria între persoane care se închină la divinităţi diferite. Monica Gabor, ortodoxă, şi “Mr. Pink”, care e budhist, se iubesc de trei ani, iar oficializarea relaţiei lor nu este exclus să se producă în viitorul apropiat. Va renunţa Moni la Dumnezeu şi va începe să se închine la Budha? Ea spune că nu, sub nici o formă. Chiar dacă asta îi va crea greutăţi în relaţie…
În februarie 2006, cu puţin timp înainte să se mărite cu Irinel Columbeanu, Monica Gabor a renunţat la religia ei, catolică, pentru a o îmbrăţişa pe cea a lui Irinel, ortodoxă.A fost botezată în biserica de la Izvorani, apoi a avut loc slujba de miruire, la finalul căreia noua enoriaşă a primit de la preot şi de la stareţ o icoană cu Sfânta Fecioară şi trei cărţi pe teme religioase.

Acest scenariu s-ar putea repeta, cu diferenţele date de specificul religiei, dacă Monica ar trece acum la budhism, pentru a-i fi alături şi spiritual, nu doar fizic şi sufleteşte, omului de afaceri asiatic cu care se iubeşte de trei ani.

O trecere necesară în cazul unei căsătorii, pentru că, se ştie, chinezii sunt stricţi în această privinţă şi nu văd cu ochi buni uniunea persoanelor de religii diferite. Surpriză, însă: Monica spune că nu va face acest pas pentru “Mr. Pink”! Nu pentru că nu l-ar iubi. Şi nici pentru că n-ar fi suficient de deschisă la nou, din contră, de când l-a cunoscut, românca s-a familiarizat cu cultura asiatică, a învăţat să-i gătească iubitului mâncăruri ca la mama lui acasă şi ştie suficient de multe cuvinte în chineză cât să poată încropi o conversaţie.

Motivul e altul, mai profund: simte că renunţând la Dumnezeu pentru Budha ar trăda memoria mamei ei, decedată anul trecut într-un tragic accident.

Veronica Bulai era foarte credincioasă şi mergea des să se roage la mănăstiri. “Moni crede în Dumnezeu, la fel ca şi mama ei, şi nu şi-ar putea schimba această credinţă de pe-o zi pe alta”, ne-a mărturisit o amică bună de-a vedetei.

În afară de faptul că au credinţe diferite, nimic nu pare să umbrească relaţia lui Moni cu “Mr. Pink”. Cei doi locuiesc împreună în Los Angeles, iar omul de afaceri o ia des pe româncă în ţara lui natală. Recent, a dus-o să viziteze Macau, o regiune de pe coasta de est a Chinei.

Într-o situaţie oarecum asemănătoare cu Monica se află şi sora ei mai mică, Ramona. Ea locuieşte în prezent în Dubai şi are o relaţie cu un inginer arab originar din Iordania, Ahmad Daham. Spre deosebire de Moni, Ramona spune că şi-ar schimba religia, trecând de la catolicism la islamism, dacă Ahmad i-ar cere acest lucru. “Vorbim foarte mult despre ceea ce vom face. Încă nu ne gândim la căsătorie, dar ne facem planuri de viitor. Dacă s-ar lua în discuţie, probabil că mi-aş schimba şi religia de dragul lui. Este omul pe care am visat dintotdeauna să-l întâlnesc. Nu vreau să precipit lucrurile, dar îmi văd viitorul cu el”, a declarat, în urmă cu puţină vreme, Ramona, pentru ziarul Libertatea.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/monica-gabor-schimbat-religia-pentru-irinel-dar-nu-face-pentru-pink-484666.html

Lasati un raspuns