Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Duminica a II-a din Postul Mare în parohia românească din Oslo, Norvegia

slujire-osloÎn duminica a II-a din Postul Mare, Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din capitala Norvegiei. În seara zilei de 15 martie 2014 a săvârşit Taina Sfântului Maslu şi a spovedit credincioşii în parohia românească din Oslo, iar duminică 16 martie 2014 a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, fiind înconjurat de părintele paroh Marius Alin Ţeican şi de diaconul Sorin Sîplăcan.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Macarie s-a referit la semnificaţia duminicii a II-a din Postul Mare, închinată Sfântului Ierarh Grigorie Palama, vorbindu-le credincioşilor despre Sfântul Grigorie Palama, Dascălul rugăciunii isihaste, rugăciune prin care se desăvârşesc şi se mântuiesc atât monahii, cât şi dreptmăritorii creştini.

În următoarele zile Preasfinţitul Macarie se va afla în mijlocul preoţilor şi credincioşilor din parohiile româneşti de pe coasta de vest a Norvegiei.

www.episcopiascandinavia.se

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=12585:duminica-a-ii-a-din-postul-mare-in-parohia-romaneasc-din-oslo-norvegia&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns