Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Enoriaşii au tăbărât pe preot în timpul slujbei din cauza sumelor mari care li se cer la biserică!

enoriasi-scandal-preotPreotul Edward Manea slujeşte la biserica din sat încă din 2003, însă scandalurile se ţin lanţ în parohia sa.
Localnicii susţin că popa cere sume exorbitante pentru slujbele de înmormântare, botez sau parastas, iar ieri peste 50 de oameni au tăbărât pe părinte, chiar în timpul slujbei, ca să-l izgonească.
“La înmormântarea mamei mi-a cerut 800 de lei, iar chitanţă mi-a dat doar pentru 350 de lei. Pe ceilalţi i-a băgat la el în buzunar!”, spunea revoltat Ion Duţă, unul dintre localnici.De teamă că enoriaşii l-ar putea agresa, Edward Manea a chemat poliţia, iar agenţii au reuşit să calmeze spiritele. “Ştiu că oamenii sunt nemulţumiţi, dar nu este adevărat că eu cer prea mult pe slujbe. Pentru fiecare ban am tăiat chitanţă”, s-a apărat părintele.
Un alt părinte, cercetat penal

Un preot din Braşov e cercetat pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. Părintele Andrei Sicoe, de la Biserica Sfânta Parascheva, ar fi vândut 18.756 de locuri de veci pe terenul închiriat, cu sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 lei, deşi preţul stabilit de Consiliul Local era de 400 de lei.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/enoriasii-tabarat-preot-timpul-slujbei-din-cauza-sumelor-mari-care-cer-biserica-485734.html

Lasati un raspuns